Türkiye'nin en temiz ilçesi ödülüne sahip Ürgüp Belediyesi Ürgüp'e geri dönüşüm bidonları yerleştiriyor.

Geri dönüşümü yaygınlaştıran uygulamalarını geliştirerek sürdüren Ürgüp Belediyesi, kentin farklı noktalarına, okullara ve turizmden aldığı pay bakımından yüksek kapasiteye sahip olan otellere ‘Cam Kumbaraları’ yerleştiriyor. ÖZEN Cam işbirliği ile 25 adet cam kumbarası Ürgüp'e kazandırıldı. 250 kilogram kapasiteli yeni cam kumbaralar vatandaşın ve esnafın da beğenisini topladı.


Çevreye duyarlı Belediye Başkanı Fahri Yıldız, yeni cam kumbaraların çevreye ve geri dönüşüme farkındalığı artıracağını söyledi. Geri dönüşüme katkı sağlayan Ürgüplülere teşekkür eden Başkan Yıldız, şöyle konuştu:

“Geri dönüşüm ve çevre konusunda Ürgüp'te belli bir duyarlılık ve özen yakaladık. Yaptığımız çalışmalarla Türkiye'nin en temiz ilçesi seçildik. İlköğretim ve ortaöğretim öğrencileri arasında semirnerler düzenleyerek vatandaşımızın duyarlılığını gençlerimize de aşılayacağız.

Esnafımız, vatandaşımız çevre ve temiz bir kent adına atık toplama kampanyalarımıza katılıyor. Cam defalarca ve yüzde yüz dönüştürülebilen bir malzeme olduğundan yeni cam kumbaralarının yaygınlaşmasıyla bu rakamın rekor düzeye taşınacağını düşünüyoruz.” dedi.


Vatandaşlardan çevremiz ve geleceğimiz için cam kumbaralarına atık camları atmasını isteyen Yıldız, 25 adet cam kumbaranın ana caddeler, okullar ve turizm tesislerine dağıtılacağını belirterek "ilk parti 25 adet cam kumbarası geldi, önümüzdeki günlerde 20 tane daha gelecek, Aksaray Özen Cam firmasına teşekkür ediyorum, herhangi bir bedel ödemeden hem cam kumbaralarımızı temin etti, herhangi bir bedel ödemeden de zaman zaman gelerek camları teslim alacaklar."  dedi.