Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Nevşehir'e her gelişinde Ürgüp Ticaret Odası Başkanı Ahmet Aydın'ın daveti ile Ürgüp'e uğramadan gitmeyişi, Ürgüp'e özel önem verişi ve son olarak TOBB Yönetim Kurulu Başkanı olarak  Ürgüp'e 7 Milyon 750 Bin TL bedelle 2018 yılında temeli atılacak aşamaya gelen 24 derslikli okul binasının ardından Ürgüp Belediye Meclisi de Ağustos ayı meclis toplantısında Ürgüp Belediyesi'nin Ak Parti MHP ve CHP tüm partili Meclis Üyelerinin oy birliği ile A Asım Yolaç Caddesinin ismi M. Rifat Hisarcıklıoğlu Caddesi olarak değiştirildi.

Ağustos Ayı Meclis Toplantısında alınan kararla :

"Gündemin üçüncü maddesinde yer alan caddeye isim verilmesi ile ilgili konunun görüşülüp oylanması neticesinde,

İlçemiz Duayeri Mahallesi, Mehmet Akif Bulvarı bitiminden başlayıp Mustafapaşa Köyü istikametine giden Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı binasının önündeki Ahmet Asım YOLAÇ Caddesi isminin iptal edilerek, söz konusu caddeye Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU’nun isminin 5393 Sayılı Kanunun 18. Maddesini (n) fıkrası uyarınca verilmesine oybirliği ile, karar verilmiştir." denildi.

ÜRGÜP TİCARET ODASINDAN TEŞEKKÜR 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Ürgüp'e 7.750 Bin TL tutarında okul sözü vermiş olup, 2018 yılı içerisinde temeli atılacaktır. Ürgüp Belediyemiz Rifat Başkanımızın bu katkısına karşılık Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odamızın bulunduğu caddenin ismini M Rifat Hisarcıklıoğlu Caddesi olarak değiştirmiştir. 

Başta Belediye Başkanımız Fahri Yıldız, İktidar ve Muhalefet partili Meclis Üyelerimiz ve emeği geçen herkese odamız adına teşekkür ederim. 

Ahmet Aydın - Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı