Ürgüp Belediyesine ait araç Gürcistan Uyruklu vatandaşı ülkesine götürdü.

Ürgüp Belediyesine ait olan cenaze aracı Ürgüp'te yaşayarak burada vefat eden Nina Baravi isimli vatandaşı ülkesine defnedilmek üzere Gürcistan'a götürdü.

Bölge genelinde ihtiyaç duyulması halinde Ürgüp Belediyesinin cenaze aracı yetişebildiği noktalarda vatandaşa hizmet etmeye devam ediyor. Araç şoförü Erdal Avanos, Türkiye'nin doğusundan batısına her noktaya cenaze taşıyor.

Son olarak Ürgüp'te vefat eden Gürcistan uyruklu Nina Baravi adlı kişiyi Tiflis'e götürmek üzere yola çıkan Ürgüp Belediyesi cenaze aracı, ilk kez uluslararası bir cenazeyi doğduğu topraklarda defedilmek üzere götürdü.

Ürgüp Belediyesi cenaze aracı, cenazeyi sarp sınır kapısında görevlilere teslim ederek Ürgüp'e geri dönecek. Belediyeye ait 2 cenaze aracının her an hizmete hazır olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ürgüp'teki cenazelere ancak yetişen cenaze araçlarının zaman zaman ilden ve çevre ilçelerden gelen talepleri de karşıladığını belirterek çevre il ve ilçelerimizden gelen talepleri karşıladığımızda Ürgüp'te aksama meydana gelmemesi için diğer belediyelerimizinde aynı hassasiyetle bu göreve eğilmeleri gerekiyor. dedi.