2 Şubat 2014 tarihinde yapılan seçimle göreve gelen Ürgüp Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Yönetimi çalışmalarına hızlı başladı.

Oda Yönetimi 2014 çalışma programı içeriğinde ilk sırada yer alan Esnaf ve Sanatkarların Hijyen Eğitimi alması konusunda ,Ürgüp Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Hijyen Eğitimi Protokol imzalamış ve 9 Mart Pazar Günü Erkek Berberliği mesleğinde faaliyet gösteren 41 İş yeri sahibi ve Çırak Öğrenci hijyen eğitimlerini tamamlamıştır.

Yönetim kurulu Başkanı Süleyman ÖZAŞIK yaptığı açıklamada geçmiş yıllarda Portör muayenesi yaptırmak zorunda olan tüm Esnaf ve Sanatkarların 5 Temmuz 2014 tarihine kadar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden Hijyen Eğitimi alma zorunluluğu bulunduğunu bu eğitimi almayan esnaflarımızın her denetimde 1,250.00 tl para cezası ile karşı karşıya kalacaklarını belirterek;

Üyelerimizin cezai yaptırımlarla karşılaşmamaları için Yönetim kurulu olarak 2014 yılı çalışma programımız içerisinde yer alan üyelerimize Hijyen Eğitimi verilmesi konusunda Ürgüp Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Protokol imzaladık ve ilk eğitimimizi 41 İşyeri sahibimize ve yanlarında çalışan çırak öğrencimize verdik . Odamız Başkanlığına kayıtlı Erkek Berberlerimizin tamamı bu eğitime katılmıştır.Bu yüksek katılımdan dolayı hepsine teşekkür ederim dedi. 16 Mart Pazar Günü Bayan Kuaförü ve Güzellik Uzmanı Üyelerimize hijyen eğitimleri verilecek olup Sonraki haftalarda meslek gruplarına göre eğitimlere devam edilecek ve 5 Temmuzdan önce tüm üyelerimizin Hijyen eğitimini tamamlamak amacındayız .

Üyelerimize söz verdiğimiz her işi, adım adım ,onları mağdur etmeden İlçemiz dahilinde bitirmek için Yönetim Kurulumuzla birlikte çalışmaya devam edeceğiz diyerek sözlerini tamamladı.