Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Uçhisar'da bir otelde bölge Belediye Başkanları ile yaptığı toplantıda Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ın talebi üzerine Ürgüp'ün yeni atıksu arıtma tesisinin projesiyle ilgili de gerekli talimatları verdi.

Bütün altlıkları hazır hale getirilen, kamulaştırması yapılan, yeni kanalizasyon hattı ile birlikte tüm şebekesi hazır olan Ürgüp'ün yeni atıksu arıtma tesisi ile ilgili Bakan Kurum, İller Bankası ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığında görevli Genel Müdürlere talimatı verdi.

14 Milyon TL tutarında ödenekle %50 hibe ile yapılması planlanan yeni atıksu arıtma tesisinin TOKİ yolunun alt kısmında yapılması için önümüzdeki günlerde gerekli girişimlerin devam edeceğini belirten Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, 'Büyük projelerimizden olan yeni atıksu arıtma tesisinin de kamulaştırması ve tüm altlıkları hazırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a talebimizi ilettim. Mevcut arıtma tesisinin yakınlarında yapılaşmaların tamamlanması sebebi ile tesis şehir içinde kalmıştı. Mevcut arıtma tesisimiz ekonomik ömrünü de tamamlamıştı. Bu gerekçelerle görüştüğümüz Çevre ve Şehircilik Bakanımız gerekli talimatları verdi. Çalışmalarını tamamlayacağımız yeni arıtma tesisimiz Ürgüp'ümüze hayırlı olsun." dedi.