Ürgüp İlçe Müftülüğünün Zekat ve Fitre Bağışı Harekatı

NEVŞEHİR(MHA) Ramazan ayı içerisinde vatandaşların fitre ve zekat olarak yapmış oldukları bağışlar Ürgüp ilçe müftülüğü hesabında toplandı.

Ramazan bayramının yaklaşması sebebiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın din görevlileri tarafından tespit edilerek yaklaşık muhtaç 150 aileye (50-75-100) Türk lirası gıda ihtiyaç çeki merkez, köy ve kasaba ’da dağıtıldı.

İlçe müftüsü A. Muhammed Çınar ve din görevlilerin den oluşan bir ekip tespit edilen ihtiyaç sahiplerini evlerinde ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet edip dertlerini dinliyorlar hem de gıda çeklerini teslim ediyor.

İlçe müftüsü Çınar,  bu yıl ilk defa yapılan uygulamanın amacının; Yoksul insanlarla iç içe olmak ve halka yardım etmek olduğunu bildirdi.

“Daha önceki yıllarda yapılan gıda paketleri vatandaşlarımızın tam olarak ihtiyaçlarını karşılamıyordu. Ama bu uygulamayla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ellerinde ki çeklerle anlaşmalı olduğumuz marketlerden ihtiyaçları ne ise onları alıyorlar. Vatandaşlarımızda bu uygulamanın daha güzel olduğunu ifade ediyorlar” dedi.