Ürgüp'te 1991 yılında Ürgüp İmam-Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma ve Öğrencileri Koruma Derneği tarafından başta kurucu Müdürü Rahmetli Ahmet Tanrıver ve İsa Duru gibi isimlerin büyük çabalarıyla inşa edilerek Türkiye'nin bir çok yerinde bugün görev yapan çeşitli kademelerde insanları yetiştiren, samimiyetin, kardeşliğin, dürüstlüğün öğrenildiği Ürgüp İmam Hatip Lisesinin tüm dönemlere ait mezunları bu yıl ilkini gerçekleştirecekleri bir buluşmada çay içip sohbet ederek bir araya gelmeye hazırlanıyor.

Ürgüp İmam Hatip Lisesinde görev yapan Öğretmen ve İdarecilerinde davet edilerek katılması beklenen buluşmanın ilkinde, Ürgüp İmam Hatip Lisesi bahçesinde mezunlar buluşarak, hocaları ve okul arkadaşları ile bayramlaşacak.

Okulun kurucu müdürü olan ve geçtiğimiz aylarda Hakk'ın rahmetine kavuşan Ahmet Tanrıver için de okul bahçesinde bir araya gelecek olan mezunlar, dua ederek kısa süreli de olsa eski günleri yeniden yaşayacak.

Ürgüp dışında yaşayan Ürgüp İmam hatip Lisesi mezunlarının da Kurban Bayramı tatili sebebiyle Ürgüp'te olacağı etkinlik 24 Ağustos Cuma günü saat 14:00'te gerçekleştirilecek. Bir araya gelecek mezunlar, dernekleşerek ilki gerçekleştirilecek buluşmanın her yıl geleneksel hale getirilmesi için görüşecek.