Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı FİB Haber Gazetesine nezaket ziyaretinde bulundu. Kaymakam Balcı’yı Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Fikret Çapacı ve Koordinatörü İbrahim Uysal karşıladı.

Ürgüp'ün dünü ve bugünü konularının masaya yatırlığı sohbete Ürgüp ilçesinin çok güzel ve yaşanabilir bir ilçe olduğunu vurgulayan Kaymakam Balcı, şimdiye kadar çalıştığım ilçeler arasında Ürgüp'ün bende çok farklı ve özel bir yeri var diyerek Ürgüp'ün değerinin büyük olduğunu kaydetti.

Kaymakam Alper Balcı, Gazetesi olmayan bir il yada ilçe yaprağı kurumuş bir ağaca benzer. Basın daima yol gösterici ve eksikliklerimizi biz yetkililere duyurur. Bizlere yapıcı olarak hatırlatmalar yapar.

Bizlerde o konuların üzerine yapıcı olarak gideriz. Ürgüp ve Nevşehir'de yerel basın seviyeli, tarafsız ve halkı aydınlatıcı haberleri ile takdire değer bir görev yapıyorlar. Özellikle Nevşehir ve Kapadokya Bölgesinde oldukça başarılı bir yayınlıcılık örneği sergileyen FİB Haber'i tebrik ediyorum dedi.

Kaymakam Balcı , Ürgüp havası, suyu, güneşi tarihi doğası ve insanlarıyla muhteşem bir ilçe. Şimdiye kadar görev yaptığım ilçeler içerisinde en güzeli diyebilirim. Ürgüp halkı da ilçemiz kadar güzel ve değerli bir halk.


Her zaman devletine, milletine,gelenek ve göreneklerine bağlı bir vatandaş topluluğundan oluşan Ürgüp ilçemizi geliştirmek ve eksikliklerini gidermek için el birliği, ortak akıl ile bunu başaracağız. Köy gezilerim esnasında köylülerimizin ne kadar özverili, çalışkan, ekmeğini taştan çıkarak bir yapıda olduğunu gördüm. 

Köylü halkımıza imkan verin ekmeğini taştan çıkarırlar. Tarlalarında sürekli üretim yapıyorlar. Bu çok güzel bir olay. İlçe ekonomisine ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlıyorlar.

Bizler de devletimizin bize verdiği imkanlar doğrultusunda köylülerimize ve vatandaşlarımıza bütün imkanlarımızı sunuyoruz. Bu çalışkan halk her şeyin en iyisini hak ediyor” dedi.

Kaymakam Balcı Eğitimin önemine dikkat çekerek,"Toplumu aydınlatmak istiyorsak, öncelikle eğitime yatırım yapmalıyız "dedi.

Kaymakam Balcı eğitime yatırımın önemine dikkat çekerek, “Bir ilçeyi, bir şehri, bir toplumu aydınlık yapmak istiyorsak, öncelikle eğitime yatırım yapmalıyız. Bir ilçenin aydınlık tarafı, eğitimdeki başarısıdır. Okuyan nesil, bilgiyi araştırıp kendi süzgecinden geçirdikten sonra en doğru bilgiye ulaşan nesildir. İlçemiz Ürgüp’de bir vatandaşımız çobanlık yaparken kitap okuyorsa, esnaf tezgahında müşteri beklerken ya da yolculuk yaparken kitap okuyorsa eğer, gelecekte çok önemli bir yerde olacaktır” dedi.

Kaymakam Balcı Eğitim konusunda önemli projeleri olduğunu bunu ilerleyen günlerde açıklayacağını ifade etti.

Gazetemiz Yazı işleri Müdürü Fikret Çapacı ve Koordünatör İbrahim Uysal ise Kaymakam Alper Balcı’ya nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Kaymakam Alper Balcı daha sonra gazete çalışanlarımızla tokalaşarak gazetemizden ayrıldı. FİB Haber İnternet Gazetesi olarak Kaymakamımız Alper Balcı’ya teşekkür eder, görevlerinde de başarılar dileriz.