NEVŞEHİR(MHA) Ürgüp'te faaliyet gösteren inşaat ve emlak firmaları Kaymakam Balcı, Başkan Yıldız ve STK temsilcileri ile akşam yemeğinde bir araya geldi.


Ürgüp'te faaliyet gösteren inşaat firmaları, müteahhitler, Emlakcılar, inşaat sektörünün tedarikçileri, yapı denetim firmaları, STK Başkanları, Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı ile Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ın da katıldığı yemekli toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Böyle toplantıların zaman zaman devam edeceğini ifade ederek bir sonraki toplantıda turizmcilerle, muhtarlarla, STK' larla sektör temsilcileri ile yine bir araya geleceklerini ifade etti.

Belediyenin devam eden altyapı işleriyle ilgili bilgi vermeyeceğini söyleyen Yıldız, "Her şeyi gözünüzün önünde yapıyoruz. Ben şimdi sizlere onları anlatacak değilim." dedi.

Ürgüp'ün göç aldığını belirten Başkan Fahri Yıldız, çevre Köy ve Kasabalardan Ürgüp'e göçün TOKİ ile birlikte daha da arttığını belirtti. Ürgüp'e gelen misafirlerin yapılan evleri gördüğünde söyledikleri bir şey var, "Bunların hepsi villa mı?" İnşaat firmalarının temsilcilerine; bu sizlerin başarısı hepinizi tebrik ediyorum. dedi.

Yıldız, en büyük sıkıntınızın kat olduğunu biliyoruz, imar planı, koruma amaçlı imar planı ve devam eden revize imar planı üzerinde çalışıyoruz. Planların itirazların son bulup tamamlanması ile Ürgüp'teki hareketimiz biraz daha rahatlamış olacak dedi.

Göreve geldiklerinde Belediyeden kolay kolay yapı ruhsatı verilemediğinin altını çizen Başkan Fahri Yıldız, kendi dönemlerinde Ürgüp'ün bir misli daha büyüdüğünü ifade etti. Ürgüp'ün yapılaşmada doyuma ulaşmaya başladığını da ifade etti. Verilen rahatsızlıkların hep bir sebebe bağlı rahatsızlıklar olduğunu söyleyen Yıldız, şahsınızda Ürgüplü hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Sizlerin yaptığı konutların arasında yol ve üstyapı çalışmalarını 2 yıl sonra 2023 hedefleri doğrultusunda Ürgüp'e yakışır şekilde yeniden dizayn edeceğiz." dedi.

Ürgüp'te vatandaşların desteği ile yapılan Musalla Camii'nin bölgenin en büyük camisi olma özelliği taşıdığını belirten Yıldız, "Şimdi yine Osmanlı Camii ve H. Mustafa Ağa Camii için başta sizleri ve tüm hemşehrilerimi elini taşın altına koymalarını istirham ediyorum. Destek ve yardımlarınızdan yana en ufak bir şüphem yok, hepinizden Allah razı olsun." dedi.

Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı ise Ürgüp Kaymakamı olmaktan duyduğu gururu dile getirerek Ürgüp'te böyle bir Anadolu damarı var, göreve geldiğimde baktım makamın fiziki şartları uygun değil, hemen yıktık el birliği ile yeniden dizayn ettik, bu Ürgüplünün damarında var, 1 lira harcamadık. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aşçılar derneğinden geldiler, projelerinden bahsettiler, gariban çocukların orada eğitim göreceğinden bahsettiler, bugün OSBAR eğitim mutfağımız sizlere hizmet veriyor, geleceğin aşçıları orada yetişiyor. Ayhan Ertürk İlkokulu 5 ayda eğitime hazır hale geldi bunda herkesin emeği var, emeği geçenleri kutluyorum. Bugün bahsedilen camilerinde kısa sürede tamamlanarak ibadete hazır hale geleceğinden şüphem yok, 2. Oğlum Mehmet Burkay doğum yeri Ürgüp, Memurun kaderi, tayinimiz çıkıp ta başka yerlere göreve gittiğimizde Ürgüp'e gezmeye geleceğiz, bu eserleri gördüğümüzde gurur duyacağım” dedi.

Sektörden temsilcilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantı sonrası sohbetin ardından Başkan Yıldız, Kaymakam Balcı ve protokol mensupları katılanlara teşekkür ederek vedalaştı.