İçişleri Bakanlığınca hazırlanan kararnameyle 616 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi. 12 mülki idare amirinin de bakanlık bünyesindeki görev yerlerinde değişikliğe gidildi. Kararnameye göre, 396 ilçe kaymakamı ile 106 vali yardımcısının yeri değiştirilirken, 75 kaymakam ve vali yardımcısı il hukuk müşaviri olarak görevlendirildi.
 
Yeni Kararname ile Ürgüp Kaymakamı İken Düzce’ye geçici görev ile atanan Alper Balcı, Sakarya Kocaali Kaymakmlığına. Ürgüp Kaymakamlığı Makamına ise Toprakkale Kaymakamı Mehmet Maraşlı atandı. Ürgüp kaymakamlık görevini bir süredir Nevşehir Vali Yardımcısı Hasan Kayhan yürütüyordu.
 
Mehmet Maraşlı Kimdir?
 
1981 yılında Ordu ilinde doğmuş olup, aslen Konyalıdır.  İlköğretim ve lise eğitimini çeşitli illerde tamamlayıp 1999 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünü kazandı. 2004 yılında açılan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mülki İdare mesleğine 92. Dönem Konya Kaymakam Adayı olarak başladı. Adaylık süresince çeşitli illerde mülkiye müfettişi yanında refakat ve kaymakamlık refakatinde bulundu. Kastamonu ili Ağlı ve İhsangazi ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. Bir yıl süre ile Fransa’da yabancı dil eğitimi gördü ve idari sistem üzerinde çalışmalarda bulundu. Kaymakamlık kursunu başarı ile tamamlayarak 01.04.2008 tarihinde Han Kaymakamı olarak atanan Mehmet Maraşlı, 30.07.2010 tarihinden itibaren Müşterek Kararname ile Arguvan Kaymakamlığına,2012 yılında Kulp Kaymakamlığına, 2015 yılın da Toprakkale Kaymakamlığına atanmış olup İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Sosyal Bilgiler öğretmeni Arzu Güleryüz Maraşlı ile evli olup, Zeynep Refika isminde bir kızları vardır.