Ürgüp Üç güzeller mevkiinin arka tarafında tarım arazisinde çıkan yangında yaklaşık 5 dekar alan yandı. Yangının 110 itfaiye telefonuna bildirilmesiyle Ürgüp ve Ortahisar İtfaiyeleri derhal olay yerine giderek yangına müdahale etti.

Ürgüp Belediye ekipleri araçların yanaşamadığı yerlere küreklerle müdahale etmesiyle yangının çok büyük alana yayılması engellendi. Ürgüp Garnizon Komutanı M. Barış Bozkurt’un da bulunduğu alanda, olay yeri incelemenin ardından yangının çıkış sebebinin belli olacağı ifade edildi.

Ürgüp’ten dumanı gören bazı vatandaşların da olay yerine küreklerle gelerek yangının dağılmasına engel olmaya çalıştıkları görüldü.

Yetkililer sıcak yaz günlerinde kuru otların bulunduğu alanlarda sigara izmariti atılması, mangal yakılması, gibi hususlarda azami dikkat edilmesi konusunda uyarıyor. 

Kızılçukur Vadisi civarında çıkan kuru ot yangını, en asgari hasarla atlatıldı. 
Belediyemiz itfaiye ve çeşitli birimlerinden 27 kişinin görev aldığı yangında 4 traktör ile 2 itfaiye aracı görev yaptı. 
Yangının kontrol altına alınmasında duyarlı Ürgüp'lü vatandaşlar da rol almıştır kendilerine hassasiyetleri sebebiyle teşekkür ederiz.

Haber:Faruk ÖZzengin Ürgüp Belediyesi