Ürgüp Milliyetçi Hareket Partisi 99 Yıl önce "Çanakkale Ruhu" nu yaratan, bu güzel coğrafyayı bizlere VATAN kılan tüm ŞEHİTLERİMİZİ rahmet, minnet ve şükranla andı. Şehitler için bugün öğle namazına mütakip Musalla Camii'nde mevlid-i şerif okutularak” ,yüzlerce Ürgüp vatandaşların  mevlid şekerlerin dağıtılmamın ardında mevlidi şerife katın Ürgüplü hemşehrilerine ayrı ayrı teşekkür ettiler.

 

Ürgüp Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Alp Aydın Eroğlu, Ürgüp Belediye Başkan Adayı Fatih Kadir Yıldız.Kadın kolları ve Ülkü Ocakları Başkanı Oytun Akyol’a birlikte düzenlenen mevlidi şerife ilgili bir basın açıklaması yapan;”Ürgüp Belediye Başkan Adayı Fatih Kadir Yıldız”99 Yıl önce "Çanakkale Ruhuyla Canları pahası topraklarımızı korumak ve savunmak üzere canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimizi anma adına bizim için çok anlamlı bir gündür.
 
Bizlere bu toprağı vatan yapan şehitlerimiz, vatanın kazanılması bağımsızlığımız ve bölünmez bütünlüğümüzün korunması ülkemizin huzur ve güvenliğimizin sağlanması ile milli çıkarlarımızın savunulması için, canlarını feda ederek en üst mertebeye yerleşmişlerdir.
 
Geçmişini bilmeyen geleceğe sağlam basamaz ülkemizin bağımsızlığının şehitlerimizin kutsal bir emaneti olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız.
“ Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır”
Mısraları vatanımızı bu topraklar için kanlarını ve canlarını verene şehitlerimize borçlu olduğumuzu çok güzel bir şekilde anlatır.
  
Şehitlerimizin bizlere bıraktığı yurdumuzu aynı ruh ve kararlılık ile korumak ve bu anlayışı gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. 18 mart şehitler günü münasebetiyle ülkesi ve milleti için canını veren tüm şehitlerimizi saygı ve minnet ile anıyoruz. Ruhları şad olsun. Ürgüp Musalla Camimizde düzenlediğimiz” 99 Yıl önce "Çanakkale’yi geçilmez yapan aziz şehitlerimiz için düzenlediğimiz mevlid-i şerifimize katılan tüm Ürgüplü hemşerilerime teşekkür etti.”