Rahmet, bereket ve fazilet ayı Ramazan ayı içerisinde, unutulanların hatırlanması, toplumun bütün katmanlarıyla milli birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi, kardeşlik ve selamlaşma kültürümüzün yaygınlaşması çerçevesinde, Ürgüp’de bu ramazan bir ilk gerçekleştirildi.

İlçe müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Ürgüp şubesini iş birliği ile merkez Yahya efendi camisinde iftar yemeği verildi. İftara yaklaşık yüz kişi katıldı.

İftardan önce Musalla Cami imam-hatip Muhittin MACİD Kur’an-ı kerim okudu.iftar yemeğinden sonra konuşan Ürgüp ilçe müftüsü A. Muhammed ÇINAR: “Ramazan ayı, birlik ve beraberliğe bizleri davet eden, dayanışmayı ve paylaşmayı sağlayan, komşuluk vecibelerini en güzel şekilde öne çıkaran bir aydır. Fakirin, fukaranın, yetimlerin, öksüzlerin, yaşlıların, kimsesizlerin elinden tutulacağı bir aydır. Baştan başa manevi duygularımızı öne çıkaran bir aydır. Ayrıca iftar yemeğinin verildiği mekan yedi yüz yıllık Yahya efendi cami bu mekanı özellikle seçmemizin sebebi bu tarihi camiyi canlandırmaktır. Yaklaşık yirmi beş yıl hapishane olarak kullanılan bu camimizin bünyesinde , şuan diyanet vakıf şubesi, diyanet yayın organlarının satış noktası ve aile irşat bürosu olarak hizmet vermekte haftanın altı günü açık olan cami bünyesindeki hizmet binaları halkımızın hizmetindedir ”diyerek İftar programına katılan herkese teşekkür etti. 

Yemeğin sonunda Kayseri İncesu ilçe müftüsü Ali BİNGÖL yemek duası yaptı.İftar çay ikramıyla sona erdi.