Ürgüp Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen kutlu doğum haftası programı bayanlara yönelik Turgut Özal Kültür  Merkezi salonunda yapıldı.

Toplantıya Ürgüp Kaymakamı Tuğba YILMAZ, Kur’an Kursu öğreticileri ve çok sayıda bayan katıldı.

Program İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı, Muhammed Rıfat Çınar tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Programın Açılış konuşmasını İlçe Müftüsü sayın A.Muhammed ÇINAR Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Kutlu Doğum Haftasının teması olan “Din ve Samimiyet” üzerinden konuşarak, katılımcılara teşekkür etti.

Günün davetlisi olarak Nevşehir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Zülfikar Durmuş Konuşmalarında:

Hz. Muhammed (S.A.V.) peygamberlerin sonuncusudur. Peygamberliği evrenseldir. Kendisine Kur’an vah yedilmiştir. Peygamberimize iman ve itaat Yüce Allah’ın emridir. Diğer dinlere mensup insanlarında ona inanması gerekir.

Hz. Muhammed’in Özellikleri

Hz. Muhammed (S.A.V.) Allah’ın varlığına ve birliğine, ümmetinin durumuna tanıklık eden bir şahit; müjdeleyici, uyarıcı, davetçi ve aydınlatan bir ışıktır. Apaçık bir uyarıcıdır. En güzel örnektir. Ona uyanlar aydınlık bir yol üzeredir. Hiçbir çıkar peşinde değildir. Âlemlere rahmettir. O yüce Ahlak sahibidir. Adı ve şanı yüceltilmiştir. Sabırlıdır. Affedicidir. O yüce Allah’a ihlas ile içtenlikle ibadet eder.

Sayın durmuş konuşmalarına şöyle devam ettiler: 
“Temîm ed-Dârî (r.a.)’nin rivayetine göre Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: “Din samimiyet(le bağlanmak)tır.” 
Biz, “Kime (samimiyetle bağlanmaktır)?” diye sorduk. Efendimiz buyurdular ki:
“Allah’a, 
O’nun kitabına, 
peygamberine, 
Müslümanların yöneticilerine ve 
bütün Müslümanlara.” (Buharî, İman, 42; Müslim, İman, 95). 

“Şunu iyi bilin ki Allah’ın dini tevhid dinidir. Allah’ı bırakıp da başka birtakım varlıklara tanrılık yakıştıranlar, “Biz bunlara başka bir maksatla değil, bizi Allah’a yaklaştırmaları için tapıyoruz.” diyorlar. Şüphesiz Allah tevhide aykırı bu inançlarıyla ilgili olarak onlar hakkındaki (azap) hükmünü verecek; (onları azaba mahkûm edecektir)…”

Al-i İmran 16-17: “Allah’ın o güzel kulları, “Rabbimiz! Biz iman ettik. Sen bizim günahlarımızı bağışla. Bizi cehennem ateşinden koru!” diye niyaz ederler,

Allah yolunda karşılaştıkları zorluk ve sıkıntılara göğüs gererler,

söz ve davranışlarında dürüstlükten şaşmazlar,

Allah’a ihlâs ve samimiyetle itaat ederler,

Allah yolunda mallarından harcarlar ve

seher vakitlerinde mağfiret dilerler.”

Dinin samimiyet içerisinde yaşana bileceğini ifade ettiler.

Kendisini toplantıya davet eden ilçe müftüsüne Ürgüp İlçe kaymakamına ve katılımcılara teşekkür ettiler.Sayın Durmuşa ilçe kaymakamımız sayın Tuğba YILMAZ hanım efendi günün anısına bir plaket takdim ettiler.2014 yılı kutlu doğum programlarının ilki olan bayanlara yönelik konferans son buldu.

A.Muhammed ÇINAR

İlçe Müftüsü


Haber-Foto:Mustafa AKTAN