Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk’ün Mustafapaşa Beldesinde düzenlediği toplantıya Mustafapaşa Belediye Başkanı Leven Ak ve çok sayıda Mustafapaşa halkı katıldı.

.

TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk” Kapadokya’nın merkezinde yer alan Nevşehir’in turistik belde ve köylerinde kırsal turizm açısından büyük bir potansiyeli olduğunu söyleyerek, TKDK olarak kırsal turizme de büyük destek verdiklerini toplantıda açıklarken . İletişim Uzmanı Volkan Işık, Ödeme Talep Uzmanı Mustafa Özkan ve Proje Kabul Uzmanı Taner Karacan’dan oluşan heyet, Ürgüp ilçesinin Mustafapaşa Beldesinde  tarihi konakları, peribacaları ile  vadileri ve kiliseleri ile dünyaca ünlü turistik beldesinde toplantı gerçekleştirildi.

      Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)  mustafapada düzenlediği toplatıta yapdığı konuşmasında “ Kapadokya’nın En Büyük Açık Hava Müzesine sahip Mustafapaşa’nın tarih, doğa ve kültür değerlerini kapsayan çok sayıda  varlığa sahip olduğunu kaydeden Ak, “36 kilise, 6 yeraltı şehri, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nca tescili yapılmış 140, henüz tescili yapılmamış 250 olmak üzere toplam 390 adet tarihi konağa sahibiz. Tescili yapılmış konaklardan başkanlığa seçildiğim günden bu yana, 36 adet konağın restorasyon projesini Anıtlar Kurumu’ndan onaylattık. Bunlardan 20’sinin restorasyon çalışmalarını tamamladık. Kalan 16 konağın ki ise devam ediyor. Yine yaptığımız çalışmalarla mülkiyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait olan tarihi kiliselerin tahsisini belediyeye kazandırdık. Restorasyonlarına başladığımız Aynikola kilisenin restorasyon çalışmaların bitmesiyle birlikte Mustafapaşa, Kapadokya’nın en büyük açık hava müzesi haline gelmekle birlikte Kapadokya turizmini değiştirecek ve yeniden şekillenmesi konusunda Mustafapaşa’lı halkını Avrupa birliğinden destek proje konulu toplantısında bilgilendirdiğini açıkladı.