15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıldönümü etkinlikleri kapsamında; Ürgüp'te çeşitli programlar düzenlendi.

15 Temmuz 2018 Pazar günü ilk olarak Cumhuriyet Meydanında, 15 Temmuz konulu resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. TOKİ 15 Temmuz İlkokulu Öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisi protokol mensuplarının katılımıyla açılışı yapıldı.

15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik günü dolayısıyla Saat 11:00'de Ortahisar'da Şehit Aileleri ve Şehit kabristanları ziyaret edilerek dualar edildi.

15 Temmuz Pazar günü Öğle namazında İlçemiz Musalla Cami'inde tüm şehitler için Mevlid-i Şerif Okutuldu.

Milli Birlik Yürüyüşü akşam saat 20:00'de Hükümet Konağı önünden başladı. Ellerinde bayraklarla 15 Temmuz ruhuyla, çoluk çocuk, genç yaşlı, sloganlarla Cumhuriyet meydanına geldi.

Cumhuriyet Meydanındaki program istiklal marşı ve saygı duruşuyla başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunduğu programda İlçe Müftüsü Muhammed Çınar tarafından dua edildi.

Günün anlam ve önemine dair konuşmalarda kürsüye ilk olarak Ak Parti Ürgüp İlçe Başkanı Ali özer çıktı, Özer, şehit isimlerini tek tek sayarak yoklama yaptı. Belediye Başkanı Fahri Yıldız'da tüm Köylerden Ürgüp'e gelerek birlik ve beraberliğe katkı sundukları için tüm katılımcılara teşekkür etti. 15 Temmuz 2016'da Ürgüp'te yaşananlara değinen Yıldız, Allah bir daha yaşatmasın. temennisinde bulundu.

Son olarak konuşma yapan İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle bir kez daha andıklarını ifade ederek, tüm şehit ailelerimize kapımız her zaman açıktır. dedi.

Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gerçekleştirdiği konuşması, Cumhuriyet Meydanı'na kurulan dev ekrandan ilgi ile izlendi.

Öğrencilerin hazırlamış oldukları şiir ve gösterilerin sahnelenmesinin ardından Saatler  00:13 ü gösterdiğinde ilçe genelindeki tüm camilerde Selalar okundu.

Selaların okunmasıyla Cumhuriyet meydanında yatsı namazı kılınarak 15 Temmuz programı tamamlandı.

Programların başarıyla tamamlanmasında katkıları nedeniyle Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve spor İlçe Müdürlüğü,İlçe Müftülüğü, Kızılay, Diyanet Vakfı Ürgüp Şubesi, Hayırsever Ürgüplüler ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.