USTA şair Cemal Süreya’nın ölümünün 24’üncü yıldönümü anısına, Nevşehir’in Ürgüp İlçesi’ne bağlı Akköy ve İbrahimpaşa köylerinde yaptırılan 2 sanat galerisi hizmete açıldı

Nergis Canefe’nin yerel ustalarla çalışarak sanatçılara ve sanat tutkunlarına hizmet etmek amacıyla yaptırdığı ve usta şair Cemal Süreya’nın ilk şiirlerini topladığı ’Üvercinka’ adı verilen her iki köydeki sanat galerisi ve sanat kahvesinde, fotoğraf sergisi açıldı. ilk olarak Zeytin Fotoğraf Amatörleri Derneği (ZEYFOD) üyesi Aydan Tortop, Demet Tığın Hakman, Emel Semizoğlu, Güvenç Uğuz, Sabriye Çelik’in Türkiye’nin ve özellikle Burhaniye ve çevresinin yaşamını anlatan 30 fotoğrafı, Burhaniye Belediyesi’nin katkısı ile sanatseverlerle buluştu. Kapadokya bölgesinin sanat galerisine sahip ilk köyleri olarak da değerlendirilen Ürgüp’e bağlı Akköy ve İbrahimpaşa köylerinden ’Hep Yaşam’ konulu fotoğraf sergisine köylülerin ilgisi de yoğun oldu. Sergi, 12 Nisan 2014 tarihine kadar sanatseverlerce gezilebilecek.

Her iki köydeki oluşturulan ‘Üvercinka’ sanat galerisi, yerli ve yabancı sanatçıların sanatsal alandaki çalışmaları için de kullanılabilecek.