Ürgüp Belediyesi, geleneksel hale getirdiği “Aşure Günü’nde yaklaşık 6 bin adet aşure dağıttı. Tüm dinlerde kutsal sayılan Muharrem ayının onuncu günü, diğer bir adıyla Aşure günü münasebetiyle Ürgüp’te 4 noktada aşure dağıtıldı.

ÖĞLE ARASINDA ÖĞRENCİLERDEN İLGİ

Refik Başaran Meydanı, Cumhuriyet Meydanı ve Kütüphane önünde yapılan dağıtımlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Öğle tatiline denk gelen dağıtım saatinde sıraya giren öğrenciler, dağıtıma ayrı bir neşe kattı.

İslam inancına göre Nuh Peygamber’in, tufanın ardından, geriye kalan yiyecekleri bir araya getirerek yaptığı şükür tatlısı Aşure, hicri yılın başlangıcı olan Muharrem ayında yapılır ve komşularla paylaşılır. Ürgüp Belediyesi, bereketin simgesi haline gelen aşure dağıtımını, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız’ın da katıldığı programlarla gerçekleştirdi.

KULLANILAN MALZEMELER

Dumanı tüterken dağıtılan aşurenin yapımında; buğday, fasulye, nohut, kuş üzümü, çekirdeksiz üzüm, kayısı,dut kurusu, fındık, ceviz, incir,  şeker ve süsleme için nar kullanıldı.