2008 yılında hayırsever katkılarıyla başlatılan,Bölgenin en büyük camii olma özelliğini taşıyan, Musalla Camii yaptırma yaşatma derneği tarafından titizlikle yıllardan beri yapılarak geçtiğimiz ramazan ayında ibadete açılan, Ürgüp Belediyesi tarafından peyzaj ve çevre düzenlenemesi, musalla taşları, klimaları alınan camiinin yan tarafında bulunan boşluk alana park ve yeşil alan yapıldı.

Geçtiğimiz aydan itibaren vefat edenlerin cenaze namazlarının da Mezarlığın karşısında bulunan adını musalla taşlarından alan camiide kılınması sonucu devamlı işlek bir alan haline gelen alana Ürgüp Belediyesi tarafından yetişmiş çeşitli ağaç çeşitleri ile oyun grupları ve kamelyalar kuruldu.

Vatandaşlar ise uygulamadan duyduğu memnuniyeti "eskiden olsa buralar küçük miktarlara arsa olarak satılır, binalar evlerimizin önünü kapatırdı. Karar nedeniyle teşekkür ediyoruz." şeklinde yetkililere dile getiriyor.

Bahçeyi ve camiyi çevreleyen yollarda ise zemin sertleştirme çalışmaları tamamlandı, bugün akşam saatlerinde asfalt kaplaması yapılacak.