Nevşehir'in Ürgüp ilçesi Bahçelievler Mahallesinin yeni yerleşim yerlerinde yapımı Dernek marifetiyle hayırseverlerin desteği ile tamamlanan Osmanlı cami açılışı cuma namazı sonrası gerçekleştirilerek hizmete açıldı.

Açılışa AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Ali Özer, Tesan İletişim Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Erdoğan, Hayıservere Yiğit ailesi ve çok sayıda misafir katıldı.

AK Parti Nevşehir Milletvekil Yücel Menekşe yaptığı açıklamasında; büyük milletlerin tarihine, geçmişine, geleneklerine, kültürüne sahip çıkmak zorunda olduğunu belirterek, "İşte bu necip millet, hep tarihte olduğu gibi bugün de geçmişine sahip çıkarak, ilerlemiştir, büyümüştür. Biraz sonra açılışını yapacağımız bu camimiz bizim geleneklerimizde, kültürümüzde, tarihimizde dayanışmanın, paylaşmanın en güzel örneklerinden birisidir. Bizdeki vakıf kültürü yüzyıllardır ecdadımızdan devraldığımız bir paylaşımcı, dayanışmacı bir kültürdür. Öyle bir ecdadımız ve tarihimiz var ki bırakın vatandaşları ve insanlarımızı, kışın dağda aç kalan hayvanlar için bile vakıf kuran bir milletin evlatlarıyız. Huzurunuzda Bu caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Program, caminin açılışı ve cuma namazının kılınmasının ardından sona erdi.