Ürgüp Belediyesi tarafından düzenlenen iftara yaklaşık 1.500 kişi katılarak aynı sofrada orucunu açtı.
Ürgüp Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında kurulan sokak iftarlarının sonuncusu ramazana veda sofrası adı ile vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.
Ramazan ayında belediyenin düzenlediği son iftar programını Cumhuriyet Meydanında vatandaşlarla birlikte yapan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, iftar nedeniyle alanı dolduran vatandaşlara teşekkür ederek, seneye ramazan ayında da oruçlarımızı böyle birlik beraberlik içerisinde tutmak, sokak iftarlarımızda birlikte açmayı Yüce Allah'tan diliyorum. dedi.
Yıldız, Ürgüp halkının ve Ürgüp'e gezmek üzere gelerek iftar sofrasına misafir olan vatandaşların ramazanlarını kutlayarak, “Sizlerle beraber böyle anlamlı bir ayın son günlerinde iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Ramazan ayının son günlerini yaşadığımız bu günlerde tüm İslam aleminin bayramı da tebrik ediyor hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim buradaki birliği tüm insanların ve İslam dünyasının birliğine ve beraberliğine vesile kılsın” dedi.
İlçe Müftüsü A. Muhammed Çınar'ın ettiği dua ile Ürgüp Cumhuriyet meydanını dolduran yaklaşık bin beş yüz kişi Ramazan'a veda sofrasında oruçlarını açtı.