Ülke Tv'de yayınlanan Gazeteci Yazar Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu En sıradışı programında Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik ile beraber Ürgüp'teki Bağ bozumu anıtını konuştu.

Sıradışı Tarih programında Turgay Güler ve Prof. Dr. Mehmet Çelik ile CHP'li belediyenin 8 Milyon TL'ye yaptırdığı heykel skandalı konuşuldu.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından yaptırılan ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılan Yaşam Vadisi içindeki Rauf Denktaş Anıtı’nda yer alan görselde bulunan Başpiskopos Makarios heykelini konuşan sıradışı tarihçi Çelik ve Gazeteci Yazar Güler, Makarios’un anıtta yer almasının Türkiye’deki bazı kesimlerin tepkisini çektiğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılışını yaptığı 8 Milyonluk heykeli konuşan ikili, Ürgüp'te bulunan ve yörenin kültürünü, turizmini anlatan bağ bozumu anıtı kıyasladı.

Turgay Güler'e whatsapp'tan Ürgüp Bağ bozumu anıtının fotoğrafını gönderen Yıldız, "2005 yılında o günün CHP'li belediye başkanı tarafından yapılmış bir anıt, bağ bozumu anıtı CHP'li Belediye yaptı, bizde bu heykeli koruduk." 

Mehmet Çelik: Üzüm Türkiye'nin her tarafında yetişir, Üzüm olan her yerde böyle bir heykel yapılabilir, izahı var, anlatımı var, heykeli yapan CHP'li dönemin belediye başkanını, koruyan Ak Partili Belediye Başkanını tebrik ediyorum. 

Turgay Güler: "Ürgüp'e gittik nerede kaldık? Ahırda, mağarada. Kültürel dokuya bu kadar uygun olarak restore edilebilir.

Mehmet Çelik: "Fahri Bey, yetkim olsa, Kültür ve Turizm Bakanı yaparım bu adamı. Eski Ürgüp yerleşimi olan dağda, Ürgüplü bir otel işletmecisiyle birlikte tarihi yeniden canlandırmışlar." Kayakapı'da boş yok, 12 ay %100 doluluk oranı, en ucuz odanın geceliği 800 Euro. Belediye Başkanı böyle olmalı. Tarihi dokuyu turizme kazandırmak muhteşem birşey.