İhale şartnamesine uyan Türkiye’nin köklü ve güçlü inşaat firmaları tekliflerini sundu. 518 konuttan oluşacak ilk etap için 4 firma ihalede yer aldı. İhale komisyonunun 66.222.378 TL yaklaşık maliyet belirlediği projeye katılan Can İnşaat, Komyapı, Akay İnşaat AŞ. ve Kayasan yapı ve Aydın Ltd. iş ortaklığı kapalı zarf ile tekliflerini ihale komisyonuna iletti. 53 Milyon 295 Bin TL ile  AKAY İNŞAAT AŞ. en uygun teklifi verdi.

 

405 konuttan oluşacak 2. Etap için açılan oturuma 6 firma katıldı. Toplu Konut İdaresinin 44 Milyon 754 bin 474 TL Yaklaşık maliyet belirlediği ikinci etapta Komyapı, Akay, Kota, Kayasan & Aydın, Özcan ve Yılkanur San. Tic. İnşaat Ltd. (32.970.000 TL)  tekliflerini sundu.

 

Toplu Konut İdaresindeki ihaleyi takip etmek üzere Ankara’ya giden Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız yaptığı değerlendirmede, “İhale sürecinin devam ettiğini, onay ve yer tesliminden sonra azami 655 takvim günü gibi kısa bir sürede inşaat tamamlanarak konutlar hak sahiplerine verilecek.” dedi.

 

Başkan Yıldız “İhalenin 24 eylül Salı günü yapıldığını, bundan sonraki süreçte ihalenin komisyondan geçip onayı ve yer teslimi var. Bunlar artık belli süreli işler. O süreler içinde mutlaka tamamlanarak alan firmaya yer teslimi yapılacaktır.

 

Duyumlarımıza göre en uygun teklifi veren firmalar köklü, birçok ülkede ve kentte inşaatlar yapan güçlü firmalar. İnşallah ilk kazma vurulduktan sonra inşaat 655 takvim günü gibi kısa sürede bitirilecektir. Toki’de hak sahibi olan vatandaşlarımızın sabırsızlığını anlıyorum. Ama eminim beklediklerine değecektir. Yapılacak 2 etaplık Toki konutları İlçemizin çehresini daha da değiştirecek. Mutlu ve Huzurlu bir şekilde yaşamanızı temenni ettiğim konutlarınız yapılıp teslim edildikten sonra hepiniz bu sıkıntıları unutacaksınız. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.