Ürgüp’te TOKİ tarafından yapılacak olan 923 konut, cami ve ticaret merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Avanos yolu üzerindeki Sarıyazı mevkiinde yapılan ve 2015 yılında tamamlanması planlanan TOKİ konutlarının temel atma törenine Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Milletvekili Murat Göktürk, AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Ürgüp Kaymakam Vekili Mustafa Eldivan, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, bazı belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada ilk olarak konuşan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ürgüp’te yıllardan beri çözülemeyen konut sıkıntısının bu proje ile birlikte çözüme kavuşturulacağı için çok mutlu olduğunu kaydetti. TOKİ konutlarının yapılması konusundaki çalışmalarına destek veren AK Parti Milletvekilleri ve Vali Ceylan’a teşekkür eden Yıldız: “İlçemizde uzun yıllardır konut sıkıntısı gündemdeydi.Buna karşın ilçemizin büyük bölümünün tarihi ve doğal sit alanı içerisinde olması dolayısıyla bu sorun bir türlü çözülemedi. Buna karşın TOKİ ile yaptığımız işbirliği sayesinde ilçemize yaklaşık bin konut kazandıracağız. Biz bu projenin gerçekleşmesi için çaba gösterirken bazı kesimler bize inanmadı. Yolumuza çeşitli engeller çıkartmaya çalıştılar. Buna karşın değerli milletvekillerimiz her zaman bizlerin yanında oldu ve mutlu sona ulaştık” dedi.

AK Parti Milletvekili Murat Göktürk ise, TOKİ tarafından Ürgüp ilçesine yapılacak olan konutların bu güne kadar gerçekleşen TOKİ projelerinden farklı bir özelliğe sahip olacağını vurguladı. TOKİ tarafından yapılacak olan konutların bölge mimarisine uygun olarak inşa edileceğini ve 2015 yılında tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini kaydeden Göktürk: “TOKİ konutları bundan 5 yıl önce gündeme geldi ancak bölgenin doğal koruma alanda olması dolayısıyla bir takım sorunlar yaşandı. Bu sorunlarda birlik ve beraberlik içerisinde nihayet çözüldü. Bu sayede çok güzel bir proje Ürgüp ilçemizde başlamış oldu.Biz hizmet partisiyiz. Hizmet üretmek için göreve geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz ve tüm ilçelerimizin kalkınmasına öncülük ediyoruz. Hizmetlerimiz durmayacak devam edecek. Belediye başkanımızın da her zaman yanında ve arkasındayız” diye konuştu.

Vali Mehmet Ceylan’da projenin Ürgüp ilçesine hayırlı olması dileğinde bulundu. Proje sayesinde ilçenin önemli bir sorununun çözüme kavuşarak Ürgüp’ün yeni bir çehre kazanacağını ifade eden Vali Ceylan, bu sayede ilçenin daha hızlı bir şekilde büyüyeceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile birlikte TOKİ konutlarının temeli Vali Ceylan, Milletvekili Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Ünver ve Ürgüp Belediye Başkanı Yıldız tarafından butona basılarak atıldı.