Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Ürgüp’de düzenlenen kutlu doğum programına yüzlerce kişi katıldı. Turgut Özal Kültür Merkezinde düzenlenen kutlu doğum programı,saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı.Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programın açılış konuşmasını İlçe Müftümüz Sayın A. Muhammed ÇINAR yaptı. Çınar Ürgüp halkına teşekkür ederek başladığı konuşmasına “ Ne zaman müftülük olarak bir program yapsak salonlarımız tıklım-tıklım doluyor bunun bir sebebi Peygamber sevgisidir Doğumunun 1443 yılını kutladığımız şu günlerde O’nu anlamaya daha çok ihtiyacımız var bunun içindir ki konunun uzmanı olan Prof. Dr. Nevzat AŞIK hocamızı sizlerle buluşturduk” dedi.Programa katılan 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat AŞIK vatandaşın yoğun ilgisinin Hz. Peygamber sevgisinden kaynaklandığını belirterek, “Yüreği Peygamber sevgisiyle dolu olan Ürgüp’lü vatandaşlarımıza selam olsun” diye söze başladı.

On dört asır önce nasıl ki Efendimiz geldi parçalanmış yürekleri birleştirdi. Bugün de onun kutlu doğumu bölünmüş, parçalanmış yürekleri birleştirsin. Onun hayatı samimiyetten ibaretti. Biz bugün samimiyetimizi kaybettik. Onun sevgisinin yanında dünyalıkların sevgisi girdi. Amellerimize riyalar karıştı. Gösteriş dünyasının içinde yaşamaya başladık. O yüzden bugün yeniden samimiyeti hatırlamaya ihtiyacımız var.

“Samimiyeti kaybettiğimiz için bugün İslam diyarının başkentlerinden ateşler yükseliyor…”

İnsanların birbiriyle olan ilişkileri yara aldı. Kardeş kardeşin kuyusunu kazmaya başladı. Onun cennete giden yolunu kesmeye başladı. Samimiyetimizi kaybettiğimiz için kardeşlerin kalpleri arasına şeytanlar girdi. Peygamberimizin bu kutlu doğumunda yüreklerimiz arasındaki samimiyeti, birliği ve beraberliği yeniden inşa etmek için çalışalım. Samimiyetin yeniden tesisi için bir hafta boyunca ‘Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’ diyeceğiz.

 Hadis Profesörü olan AŞIK Peygamber efendimizin ailevi hayatından ,beşeri ilişkilerinden örnekler vererek Dinin samimiyet olduğunu belirterek Peygamber Efendimiz, ‘Din samimiyettir’ buyuruyor. Allah’a karşı samimi olacağız. Allah’a iman eden Allah’a karşı ikiyüzlülük yapamaz. Allah ile olan ilişki ancak samimiyetle olabilir dedi.

“Allah çocuklarımızın yüreklerinden kıyamet sabahına dek Peygamber sevgisini almasın…”

Onun sevgisi daim olsun dilek ve temennisiyle konuşmalarına son verdi.

Programa Nevşehir Millet vekili Murat Göktürk, İlçe Kaymakamı Tuğba YILMAZ Ürgüp belediye başkanı Fahri Yıldız, Ortahisar Belediye başkanı İsmail Genç İlçe Müftüleri siyasi parti temsilcileri   ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program, Prof. Dr. Nevzat AŞIK hocamıza günün anısına hediyelerin verilmesinden sonra gül takdimi ile sona erdi.

Program sonunda Murat Göktürk, Tuğba Yılmaz ve Fahri Yıldız tarafından Prof. Aşık’a günün anısına çeşitli hediyeler takdim edildi.