Nevşehir'de Eğitime Hayırsever Desteği
Ürgüplü Hayırsever iş adamı Veli Halıcı tarafından Ürgüp ilçesine yaptırılacak imam-hatip ortaokulunun protokolü imzalandı.

Hayırsever iş adamı Veli Halıcı tarafından Ürgüp ilçesine yaptırılacak imam-hatip ortaokulunun protokolü imzalandı.

Vali Mehmet Ceylan, makamında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu tür davranışların diğer hayırseverlere de örnek olması temenisinde bulunarak, Nevşehir'e geldiği ilk günlerde böylesine güzel bir işe şahit olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz da Halıcı'nın daha önce Ürgüp'e cami de yaptırdığını anımsatarak, bu tür davranışların topluma örnek teşkil ettiğini belirtti.

Halıcı'nın katkıları ile yapılacak okulun 12 derslikli olacağını ve 1 milyon 200 liraya mal olacağını kaydeden Yılmaz, "Veli amcamızın katkıları ile yapılacak okulumuzun şu anda temelindeki hafriyat çalışmaları başladı. Bizim hedefimiz okulu bu yıl içerisinde bitirip önümüzdeki eğitim yılına yetiştirmek. Ürgüp'te eğitime önemli hayırsever desteği alıyoruz. Bu yıl üçüncü okul protokolümüzü imzaladık. Bir de TOKİ tarafından okul yapılacak. Böylelikle önümüzdeki dönem Ürgüp'e 4 yeni okul kazandırılmış olacak" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ceylan ile Veli Halıcı, okulun yapımına ilişkin protokolü imzaladı.