Ürgüp ilçesinde yakalandığı lösemi hastalığı nedeniyle okula gidemeyen ve sınıfa çevrilen odasında ders alan 10 yaşındaki Rana Göktaş’a karnesi ve takdir belgesi, Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı ve öğretmenleri tarafından evinde verildi.
Ürgüp’te çiftçilik yaparak geçimini sağlayan İbrahim ve Ümran Göktaş çiftinin 3 çocuğunun en büyüğü olan lösemi hastası 10 yaşındaki Rana Göktaş, okula gidemediği için karne heyecanını evinde yaşadı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ’evde eğitim hizmetleri’ projesi kapsamında Atatürk Ortaokulu’ndaki öğretmenlerinin her gün evine gelerek adeta bir sınıfa çevrilen odasında ders verdikleri 5. sınıf öğrencisi Rana Göktaş’ı Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir ve okul idarecileri evinde ziyaret etti. Tüm derslerinde başarılı olan ve takdir belgesi almaya hak kazanan Rana’ya takdir belgesini Okul Müdürü Yusuf Kablan verirken, karnesini ise Fen Bilgisi Öğretmeni Hasan Duran verdi.
Rana’yı çiçek vererek tebrik eden Kaymakam Balcı, Rana’nın derslerinde başarılı olmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Rana’ya iyileştikten sonra taraftarı olduğu Galatasaray’ın İstanbul’daki bir müsabakasına götürme ve birlikte maç izleme sözü veren Kaymakam Balcı, “Ben ömrümde hiç takdir belgesi almadığım için Rana’nın karnesine gıpta ile baktım. Rana’nın başarısında emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul idarecileri ve öğretmenlerini kutluyorum. Umarım güzel kızımız en kısa zamanda iyileşecek ve okuldaki arkadaşlarına kavuşacak” dedi.
Rana ise, karnesini aldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, “Arkadaşlarım ile birlikte okula gitmeyi ve onlarla vakit geçirmeyi çok özledim. Büyüyünce polis olmayı istiyorum” diye konuştu.