Çavuşoğlu, Büyükelçi Ulusoy’a görevini WhatsApp’tan tebliğ etti

 

Ürgüp'ün Boyalı Köyünün yetiştirdiği, Ürgüplüler Derneği Başkanı Zekai Ulusoy'un yeğeni Fatih Ulusoy, Etiyopya Büyükelçisi oldu.


Bakan Çavuşoğlu'ndan WhatsApp'lı tebligat 

Dışişleri Bakanlığı döneminde Mevlüt Çavuşoğlu, Ulusoy’a yeni görevini, Çin seyehati sırasında uçaktan whatsapp’ı kullanarak telefonla tebliğ etti.

 ÜRGÜP BOYALILI ULUSOY BÜYÜKELÇİ OLDU

Dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Çin Halk Cumhuriyeti’ne yaptıkları uçak yolculuğu sırasında, Londra Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Fatih Ulusoy’u telefonla arayarak kendisini Etiyopya’ya Büyükelçi olarak tayin ettiğini tebliğ etti ve yeni görevinde başarılar diledi.  

 

FATİH ULUSOY KİMDİR?

Ürgüp'ün Boyalı Köyü nüfusuna kayıtlı Fatih Ulusoy, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu.

1996’dan itibaren Dışişleri Bakanlığı’nda çalışan Ulusoy, Bakanlığa girişinden itibaren merkezdeki görevlerinde Orta Asya, Orta Doğu, Kıbrıs birimlerinde çalışan ve son olarak Bakan Özel Müşavir Yardımcılığı yapan Fatih Ulusoy, yurtdışında ise bugüne kadar Hong Kong Başkonsolosluğu, Tokyo Büyükelçiliği, Afganistan/Kabil’deki NATO Kıdemli Sivil Temsilciliği ve Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği gibi birimlerde görev yaptı.