Umre ziyaretini yerine getirmek amacıyla Suudi Arabistan’a gidecek Ürgüplü kafile dualarla uğurlandı. Kutsal topraklara giden vatandaşları Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız Musalla camiiden yolcu etti.

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinden Umre ibadeti için kutsal topraklara gidecek kafile düzenlenen bir törenin ardından yola çıktı.

Umre ziyareti yapmak amacıyla kutsal topraklara giden vatandaşlarımız için Ürgüp Musalla Camii önünde bir tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız: “Umre yolculuğu çok müstesna bir yolculuk. Müslüman kardeşlerimizin bu bilinçte olması gerekir, Umreye giden tüm kardeşlerime sağlıkla gidip, sağlıkla dönmelerini cenabı haktan niyaz ediyorum.”dedi.

Çok sayıda vatandaş’ın katıldığı uğurlama töreninde duygulu anlar yaşandı. Umre adayları okunan Dualarla yolcu edildiler.

FİB Haber Merkezi olarak Umre kafilisine hayırlı yolculuklar diliyor, Umre ve Hac ibadetinin herkese nasip olmasını diliyoruz.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Diyanet işleri Başkanlığının organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek umreciler Ürgüp Musalla Camiinde düzenlenen programla yolcu edildi.

Kur’an-ı Kerim okunarak başlanan programda konuşan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız hemşehrilerinden kutsal topraklara selam götürmelerini istedi. İlahiler ve Ürgüp’lü neyzen Birkan Demircan’ın ney dinletisinin ardından kafile Başkanı Acıgöl İlçe Müftüsü Muharrem Evirgen’in duası ile umre yolcuları yakınları ve programa katılanlar ile vedalaştı.

08/02/2015 ile 01/03/2015 tarihleri arasında kutsal toprakları ziyaret edecek umrecilere Ürgüp’ten İmam Ahmet Acar rehberlik ederek görevlerini en iyi şekilde yerine getirmelerini sağlayacak..