Ceviz Yetiştiriciliği Eğitimine; Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan YILMAZ, Ürgüp İlçe Müdürü Hüsnü ÖZSOY, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Recep EROĞLU, Merkez İlçe İle birlikte 7 İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisleri, Köy ve Kasabalarda görevli Ziraat Mühendisi TARGEL Personeli ve çok sayıda Ürgüplü çiftçi katıldı.

 Eğitim öncesinde açılış konuşması yapan İl Müdürü Okan YILMAZ, şunları söyledi: "İlimizde Alternatif ürün arayışlarına destek olmak, mevcut ceviz yetiştiriciliği ile uğraşan kişilerin bilgi birikimlerini artırmak, başka ülkelerde ve ülkemizde ceviz yetiştiriciliği ile ilgili son teknolojik gelişmeleri üreticilerimizle paylaşmak amacıyla İl Müdürlüğümüz öncülüğünde Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görevli konu uzmanı Erdal ORMAN'ı İl/İlçe Müdürlüğümüzde çalışan teknik personel ve çiftçilerimizle buluşturduk. Ceviz çok uzun ömürlü ve verimli bir bitkidir. Dededen toruna asırlarca ömür sürmektedir. Verilen eğitimin İlimize ve siz değerli üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diler katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim." Dedi.

Eğitim Kapsamında; Yurt dışında ceviz yetiştiriciliğinin durumu, yurt İçinde ceviz yetiştiriciliğinin durumu, yerli ve yabancı ceviz çeşitleri, cevizin iklim, toprak ve su isteği, bitkisel özellikleri, hastalık, zararlıları ve mücadelesi, bakım özelliği, aşılama ve budama yöntemleri konusunda power-point eşliğinde sunumu yapıldıktan sonra, ceviz bitkisinde bilhassa aşılama konusunda dikkat edilecek hususlar anlatılarak, eğitim salonuna getirilen ceviz anacı ve kalemleri üzerinde aşılama yöntemleri gösterildi.

 Verilen teorik eğitimden sonra, Ürgüp İlçesi Yeşilöz Köyü'nde özel girişimci bir şahsın ceviz bahçesine gidilerek, burada üretilen ceviz fidanları, yapılan aşılamalar ve diğer yetişmiş ceviz ağaçları bizzat yerinde gösterildi.

Ayrıca, Ceviz yetiştiriciliği eğitimine katılanlara İl Müdürlüğümüzce "Katılım Belgesi" verilecek.