Ürgüp’e doğalgaz şebekesinin ulaşmasından sonra ilk kış mevsimini geçiren Kavaklıönü mahallesi ve Altıkapı mahallelerinde ikamet eden vatandaşlar, ilk faturanın ulaştığını ve doğalgazdan memnun olduklarını ifade ettiler.

Aboneler, doğalgaz kullanmaya başlandıktan sonra faturaların hiç de abartıldığı gibi yüksek gelmediğini belirterek, doğalgaz faturalarının ortalama 150 ile 350 lira arasında olduğu ifade etti. Konu ilgili olarak Kapadokya doğalgaz AŞ yetkililerinden aldığımız bilgilere göre doğalgazın bilinçli ve tasarruflu kullanıldığı takdirde abartılı faturaların kesilmesinin mümkün olmayacağını ifade ettiler.

Doğalgazın hem ısınma, hem 24 saat sıcak su hem de tüp gaz olarak kullanıldığını kaydeden firma yetkilileri, “Doğalgaz bilinçli kullanıldığı takdirde son derece avantajlıdır. Zaman zaman medyada doğalgaz faturalarıyla ilgili abartılı haberler çıkıyor. Bu tür haberler halkımızı yanıltmasın. Kış aylarında faturalar 150 ile 350 lira arası gelebilir. Ama yazın ayda 10–15 lira arası gelir. Doğalgazın avantajları anlatmakla bitmez. Kullananlar çok iyi bilir” dedi.

ISINMADA KULLANILIYOR

Doğalgaz, ısınmada merkezi ve ferdi sistemle kullanılabiliyor. Isınmada kullanıldığı zaman en büyük avantajı, kişi kendisi ısıyı kontrol edebiliyor. Bu anlamda kendi bütçesine göre istediği kadar dereceyi otomatik olarak kontrol altına alabiliyor. Kombilerde ve kazanlarda kontrol panelleri mevcuttur. Bu nedenle dış havanın sıcaklığına göre iç ortam ısısı kontrol panoları vasıtasıyla ayarlanabilmektedir.

TÜP YERİNE KULLANILABİLİYOR

Doğalgaz ısınmada olduğu gibi tüp yerine de kullanılabiliyor. Ortalama bir ailenin ayda kullandığı tüp ücreti 50 lira civarındadır. Bunun yerine doğalgaz kullanıldığı zaman aylık 10 liraya denk geliyor. Diğer bir avantajı ise kesintisiz olarak doğalgaz kullanılabiliyor. Bu durumda doğalgaz kullananlar tüp gaza oranla yüzde 80 civarında karlı çıkıyor.

24 SAAT SICAK SU AVANTAJI SAĞLIYOR  

Doğalgaz bilindiği üzere 24 saat boyunca sıcak su avantajı sağlıyor. Tüp ve elektriğe göre daha uygun fiyatla kullanılabiliyor. Katı yakıtlara oranla hile karıştırılmadan kullanılabilen fatura harfi harfine ödeniyor. Kısacası kullanıldığı kadar fatura ödeniyor.

GÜNÜN HER SAATİ ÜCRETSİZ HİZMET

Doğalgaz kullanan aboneler için acil ekipler vasıtasıyla herhangi bir arızanın ya da bir olumsuzluğun oluşması durumunda 187 numaralı doğalgaz acil hattı hizmet veriyor. Arayan aboneler adreslerini doğru bir şekilde verdikleri zaman ihbar değerlendirilip en kısa zamanda sonuçlandırılabiliyor.

ÇEVRE VE DOĞA DOSTU

Her geçen gün bilinçsizce yapılan bir takım işler ve uygulamalar sonucunda çevreye ve doğaya zarar verilmektedir. Bu bilinçsizlik nedeniyle çevrenin zarar gördüğü gibi doğa ve ekolojik denge de bozulmaktadır. Bu anlamda doğalgaz çevre ve doğa dostudur. Doğalgaz havayı kirletmemekle beraber diğer yakıtlardan avantajlı ve ucuzdur. Önce kullanılır bedeli daha sonra ödenir. Depolama yapmaya gerek duyulmaz. Dolayısıyla Ürgüp’te doğalgaz kullanan aboneler bu avantajları yaşamaktadır.