Ürgüp Belediyesi son günlerde artan hava kirliliğine karşı vatandaşları uyardı.

Kış mevsimi nedeniyle Ürgüp Belediyesi, Ürgüp'te ısınma kaynaklı olarak kullanılan bazı maddelerin neden olduğu hava kirliliğini azaltmak ve vatandaşların bu konuda üzerlerine düşen sorumluluğu hatırlatmak amacıyla duyuru yayınladı.

Doğalgaz kullanımının her geçen yıl arttığı Ürgüp'te bazı işyerlerinin yanık yağ ve lastik gibi maddeleri yakarak ısınırken çevreyi ve havayı kirlettiğinin gözlemlendiğini belirten yetkililer, "Isınma Kaynaklı hava kirliliğine neden olanlara 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 20. Maddesinin (c) bendi gereği her bağımsız bölüm için 504 TL (apartmanlarda daire sayısı X 504 TL) idari para cezası uygulanacaktır. dedi.

Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için, doğalgaza geçme ihtimali olan apartman ve işyerlerinin doğalgaza geçmelerini, diğer vatandaşlarımızın da ev ve işyerlerinde mutlaka kaliteli yakıt kullanmaları, baca ve yakma sistemlerinin bakımını her yıl yaptırmaları, yakma sisteminin bulunduğu yerde havalandırma ve oksijen kanallarının açık bulundurulması, yakma işleminin mutlaka ateşçi belgesine sahip kişilerce yapılması gerekmektedir.