İlçemizde faaliyet gösteren yirmi altı Kur’an Kursu 2013-2014 Eğitim öğretim yılını muhteşem bir programla tamamladı. Program 28 Mayıs 2014 Çarşamba günü Ürgüp Turgut Özal Kültür merkezinde yüzlerce kişinin katılımıyla yapıldı. Programa İlçe Kaymakamı sayın Tuğba YILMAZ , Ürgüp Belediye başkanının eşi Ayşe YILDIZ katıldı.

Sunuculuğunu ve kuran tilavetini örgencilerin yaptığı program, kuran kursu örgencilerinin hazırladığı ilahi ve kasidelerle devam etti.

İlçe Müftüsü A.Muhammed ÇINAR konuşmasında Kuranın öğrenilmesi ve öğretilmesi konusundaki önemine değindi. Çınar: “Sizin en hayırlılarınız, Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.” “Kur’an okuyunuz. Çünkü Kur’an, kıyamet gününde kendisini okuyanlara şefaatçı olarak gelecektir”. Diyen peygamber efendimizden hadisler söyleyerek kuranın okumanın ve öğrenmenin faydalarından bahsetmişlerdir. Kuran kursu öğrencileri arasında öyle bir öğrencimiz var ki: Seksen iki yaşında, teyzemizin Kuran öğrenme azmi bizleri sevindirdi. Seksen iki yaşında da kuran öğrenilebileceği hepimize bir örnek teşkil etmektedir.

Program ilçe müftüsü tarafından öğrencilere kuran kursu katılım belgelerinin dağıtılmasıyla son buldu.