Dün gece açıklanan SBS sonuçlarına göre Ürgüp’teki liseleri kazanan öğrenciler google aracılığı ile sitemize ulaştıkları veri bankamızdan tespit edildi. Ürgüp’teki liseleri kazanarak belki de ilk kez Ürgüp’e gelecek öğrencilere referans olması bakımından özel bir araştırma dosyası hazırladık. 
Ürgüp’teki liseleri kazanarak İlçemize gelecek öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik eder, iyi bir eğitim öğretim dönemi dileriz.

Sbs ile bu yıl 68 öğrenci alan, bu yıl mezunları arasında 4 öğrenciyi tıp bölümüne gönderen, Nevşehir il genelinde başarı ortalaması ilk 3’e giren, Ürgüp’lü iş adamı Bekir Erdoğan’ın yaptırdığı Tesan Anadolu Öğretmen Lisesi:

Tesan Anadolu Öğretmen Lisesi çevresinde yine hayırseverler tarafından yaptırılan 2 adet öğrenci yurdu bulunuyor.

SBS ile öğrenci alan 2. okulumuz yine 68 kişilik kontenjan ile Altıkapılı Mahallesinde bulunan ülkemize Başbakanlıkta yapan Suat Hayri Ürgüplü ailesinden Hayırsever Hayri Mehmet Ürgüp’lünün adını taşıyan Hayri Mehmet Ürgüplü Anadolu Lisesi

Ürgüp Anadolu Sağlık Meslek Lisesi: Yıllardır Ürgüp Lisesi olarak eğitim hayatını sürdüren Ürgüp Şehir Merkezi içerisinde yer alan, 68 kişilik pansiyona sahip Ürgüp Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 90 kişilik kontenjanıyla her yıl kademeli olarak geçişle 4 yıl içerisinde tamamen Sağlık alanında eğitim verecek.


Ürgüp Anadolu İmam Hatip Lisesi: Ürgüp Sanayi içerisinde merkezi konumda bulunan Ürgüp İmam Hatip Lisesi bu yıl SBS ile öğrenci alımına başlayarak Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu. Bu okul için ayrılan kontenjan ise diğer liselerde olduğu gibi 68 kişi.

Ürgüp Anadolu Kız Teknik Lisesi: 34 Kontenjanı bulunan Eski Kız Meslek Lisesi bu yıl TOKİ tarafından yapılan ek dersliklerle birlikte Anadolu Kız Teknik Lisesi olarak eğitim vermeye devam edecek.