Ürgüp Fatih Mahallesi 316-317 ve 318. Sokak sakinleri Ürgüp’te ilginç bir uygulamaya imza atıyor... 

Haber merkezimizce aldığımız bilgilere göre yaklaşık iki aydır her hafta sonu düzenlendikleri akşam ev oturmaları ve Pazar pikniği ile komşuluk ilişkilerini güçlendirirken aynı zamanda da haftada iki günde olsa teknolojiden uzak durarak sohbetler ediliyor, anılar anlatılıyor ve Teknolojinin etkisiyle kaybolmaya yüz tutmuş onlarca oyun oynanıyor.

Cumartesi akşamı yapılan sohbetler ve oynanan oyunlar ile geçerken, Pazar günleri de mahallede yapılan piknik ile geçiyor.  Mangal ve semaverler yakılıyor akşama kadar süren çay muhabbetleri, çocukların sokakta oyun oynaması ve komşuların bir sonra ki hafta için yapılan planların ardından mahalle sakinlerinin evlerine gitmesiyle son bulmuş oluyor.

Mahalle Sakinleri Yaptıkları Uygulamadan Çok Memnun                                    

Stresli ve yoğun geçen haftayı azda olsa eski günleri hatırlayarak ve çocukları teknolojiden uzak tutup kaybolmakta olan gelenek ve oyunları öğretmekten, eğlendirmekten mutluluk duyuyoruz ve Pazartesi sendromu yaşamıyoruz. Komşuluk ilişkilerimizin kaybolduğu şu günlerde komşumuzun derdini dinleyip ortak bir çözüm yolu bulmak çocukların geçmişlerini unutmamalarını sağlamak için böyle bir uygulama düşündük katılım oldukça iyi eşlerimiz, çocuklarımız oldukça memnun.