Ürgüp'ün 370 Evler Mahallesine dernek tarafından Osmanlı Cami yapılıyor.

2008 yılında temeli atıldığında haberini yaptığımız Musalla Camii bugün binlerce kişiye hizmet veriyor, ölü ya da diri binlerce kişi Musalla Camiine uğramadan edemiyor.

Musalla Camiini yaptıran başta Ürgüplü hayıseverlerin desteğinin yanı sıra, bu işin yapımında dernek olarak çok emek veren Ahmet Tanrıver, yine Osmanlı Cami Yaptırma Derneğinde görev alıyor.

370 Evler Mahallesinde Ürgüp imar planı içerisinde cami olarak belirlenen ve Ürgüp Belediyesi tarafından derneğe tahsis edilen 3.600 m2 alanda inşaasına başlanan çok amaçlı cami inşaatında 2.200 kişilik 750 m2 cami, 200 m2 Kuran Kursu, 200 m2 2 katlı kreş, 100 m2 misafirhane ve şadırvan yer alıyor.

Osmanlı Cami Yaptırma Derneğinde Bünyamin Köklücan, Ahmet Tanrıver, Ahmet Özcan gibi isimler yer alıyor. Haziran ayında inşaatına İl Özel İdaresi tarafından verilen harfiyat temizleme desteği ile başlanan cami inşaatı bugün %45 oranında tamamlanmış durumda. Ürgüp halkının destekleri ile 2016 Ramazan ayında bitirilmesi hedeflenen cami külliyesine İnşaat Mühendisi Mustafa Taşçı, Makina Mühendisi Avni Duru, Mimar Harun Sağlam ve Elektrik Elektronik Mühendisi Ali Babaoğlu bedelsiz olarak yapı denetim iş ve işlemlerini takip ediyor.

Cami ile ilgili destek ve bağışlarınız için 0505 686 07 51 nolu Dernek yetkilisine ulaşabilirsiniz.