Ürgüp Müftülüğü tarafından Ürgüp Belediyesi Turgut Özal Kültür Merkezinde Mutlu evlilik konulu konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansa Ürgüp'lüler yoğun ilgi gösterdi.

 

2012 Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri çerçevesinde İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanlığı yapmış ve buradan emekli olmuş Prof.Dr. M.Cevat AKŞİT'in katılımıyla düzenlenen Mutlu Evlilik ve Cami-Cemaat konulu konferans Ürgüp Belediyesi Turgut Özal Kültür Merkezinde yapıldı.

 

Sunuculuğunu Ahmet ACAR’ın yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra Muhittin MACİT Hoca tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı. Daha sonra İlçe Müftüsü Murat ÇAKIR selamlama konuşması yaptı. Müftü Murat Çakır Prof. Dr. M.Cevat AKŞİT'e davetlerine icabet ettiğinden dolayı teşekkür etti.

 

Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof.Dr. M.Cevat Akşit, caminin ve cemaat olmanın önemine vurgu yaparak başladı. Cevat Hoca camilerde müminlerin saf bağlayarak yaptıkları ibadetlerin Allah'ın rahmetine vesile olduğunu ve müslümanların camilere ve cemaata büyük önem vermeleri gerektiğini söyledi.Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığının özel bir zaman dilimini Cami ve Din Görevlileri Haftası olarak belirlemesinin ve bu hususlara dikkat çekmesinin çok yerinde olduğunu belirtti..

 

Prof.Dr. M.Cevat Akşit daha sonra Mutlu evlilikten bahsetti. İslam dininin gayesi; dini, nefsi, aklı ve malı muhafaza edip, insanları ebedi mutluluğa ulaştırmaktır. Kul evlendiği zaman dininin yarısını tamamlamış olur. Kalan yarısında da Allah'tan korksun buyurulmuştur. MUTLU EVLİLİK İslam aile hukukuna göre eş seçiminden nişan ve düğün merasimlerine, eşlerin haklarından çocuk doğumuna kadar önemli konulara değinen hoca efendi asrımızın kanayan yarası olan boşanmaların sebeplerini tek tek anlattı.

 

Akşit hoca efendi "Kuran-ı Kerim de insanların yücelmesi ve aziz olması için gönderilmiştir" diye konuştu.

İslam'da esas olanın insan olduğuna, araç olarak değil amaç olarak ele alındığına dikkat çeken Akşit, "İnsan, tertemiz halde dünyaya gelir. Yükselmeye müsait doğar. İslam'ın gayesi, insanın bu temizliğini korumaktır. İslam, insanı istismar etmez. Çalışmaya ve sebeplere yapışmaya teşvik eder. İslam dinine şükür, iyi bir nesil ve evlat yetiştirmekle olur. Bunu da ancak Kuran-ı Kerim'i, Peygamber Efendimizi ve Eshab-ı Kiram'ı öğrenerek yapabilirsiniz" dedi.

 

Konferansa katılan Ürgüp Kaymakamı Sayın Tuğba YILMAZ, Nevşehir Milletvekili Sayın Murat GÖKTÜRK ve Ürgüp Belediye Başkanı Sayın Fahri YILDIZ, Prof. Dr. M. Cevat AKŞİT hoca efendiye günün anısına hediye ve plaket takdim ettiler.