Ürgüp Belediyesi, vatandaşların beklediğine değecek bir çalışma ile yolları sıcak asfalt ile kaplayacak... Ürgüp'te kışa girmeden yolların yapımı büyük oranda tamamlanacak.
Ürgüp Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, altyapısı (Su-Kanalizasyon-Doğalgaz) tamamlanan cadde ve bulvarlarda BSK (sıcak asfalt) kaplama yapılarak yollar Avrupa Standatlarına getirilecek.
İhale aşamasına gelinen çalışmalar kapsamında İlk Etap Asfalt işinde Ali Baran Numanoğlu Bulvarı (1.550 km ), Mehmet Dinler Bulvarı (1.9 km), İstiklal Caddesi (1.280 km) BSK(sıcak asfalt) ile kaplanacak ve yollarla birlikte kaldırımlarda yenilenerek Ürgüp halkına yakışan bir şekilde düzenleme yapılacaktır. 
Proje kapsamında ilk etapta yapılması planlanan Ali Baran Numanoğlu Bulvarı, Mehmet Dinler Bulvarı ve İstiklal Caddesi mevcut yollar ve kaldırımlar sökülecek, zemin iyileştirmesi yapılacak ve BSK (sıcak asfalt) ile kaplaması ve kaldırım düzenlemesi yapılacaktır. Çalışma esnasınsa mevcut peyzaj dokusu bozulmadan özenli bir şekilde çalışma yapılacaktır. 
Konuyla ilgili ihale talimatını veren ve projenin son aşamasının toplantısını gerçekleştiren Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Çok titiz bir çalışma gerçekleştirdik. Asfalt çalışmaları başlamadan alternatif ulaşım güzergâhları hazır hale gelecek. Bu kapsamda kilitli parke ihalelerimiz etap etap yapılmakta, ihale süreci içerisinde uygulamaya konulmaktadır." dedi.
Ana Bulvarlarda yapılacak asfalt çalışmaları esnasında tüm bulvar "Karayolları Standartlarına" uygun olarak yapılacak olup, önceden kullanılan bazı açık refüjlerin kapatılarak kullanılamayacağının da altını çizen Başkan Yıldız, "Bu bağlamda kısa süre içerisinde ihaleye çıkacağımız projemiz Ürgüp'e yakışır bir proje olacaktır. Altyapı çalışmaları sırasında Saygıdeğer halkımıza verdiğimiz yol bozukluğuna dayalı rahatsızlıklar üst yapının daha sağlıklı uygulanması noktasında üzülerek verilmesi gereken rahatsızlıklardı. Bu rahatsızlıklar sebebiyle Ürgüplü hemşehrilerime ve yerli yabancı misafirlerimizin hoşgörü ve sabrına teşekkür eder, bu projenin şimdiden hayırlı olmasını Cenab-ı Mevla'dan niyaz ederim." dedi.
İlk etap ihalenin ardından diğer cadde ve sokaklarda da alt yapı çalışmalarının (İçme Suyu - Doğalgaz - Kanalizasyon) tamamlandıkça peyderpey yeniden yapımına devam edilecektir.
Halkımıza hayırlı olsun..