Ürgüp Belediyesi, Prof. Dr. Mehmet Çelik ile Gazeteci-Yazar Turgay Güler'in konuşmacı olarak katıldığı SIRADIŞI isimli bir konferans düzenledi.

Ürgüp Belediyesi Sinema ve Kültür Merkezi’nin konferans salonu hınca hınç dolarken, Prof. Dr. Mehmet Çelik ve Gazeteci Turgay Güler’in konuşmacı olarak katıldığı “Ortadoğu ve Türkiye’nin Geleceği” konulu konferans büyük ilgi gördü. 

Ürgüp Belediyesi Sinema ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa  AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Mustafa AÇIKGÖZ, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş,Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Mustafa Kılıç ile çok sayıda vatandaş katıldı.


İNANÇLI GENÇLİK SALONLARA SIĞMIYOR

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız yaptığı açılış konuşmasında, Öncelikle bizleri onurlandıran Nevşehir Milletvekilimiz Sayın Mustafa Açıkgöz'e ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.  Bundan 10 yıl önce bu tür konferanslara katılımın az olduğunu hatırlatarak “Dindar bir nesil yetiştirmenin sonucu bu olsa gerek. Bundan 10 yıl öncesinde bu tür konferanslarda salonun yarısı doldurulamaz iken bugün artık salonlara sığılmadığını hep beraber görüyoruz ve bu da bizi sevindiriyor. Milletimizin inanç noktasında hangi noktaya geldiğinin gösterilmesi bakımından bu durumun, bu göstergenin çok önemli olduğunu düşünüyorum ve bundan dolayı da tüm Ürgüplü kardeşlerimi, tüm Nevşehirli vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Konferansı bizlere anlatacak olan katılımcılara başarılar dilerken, bu konferanstan faydalanmamızı diliyorum. Hepinize saygılar sunuyor programın gerçekleşmesine emek veren kardeşlerime teşekkür ediyorum'' dedi.

Gazeteci yazar Turgay Güler konuşmasında '' Birinci Dünya Savaşı sonrasında bize egemen devletsiniz, bağımsız bir ülkeye sahipsiniz dediler. Sonra zaman içerisinde anladık ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti bağımsız ve egemen bir devlet değil. Biz ne zaman bağımsız bir devlet olmayı istedik, ne zaman elimizi masaya vurduk başımıza gelmeyen kalmadı. İşte bugün yaşadıklarımızın her biri bunun eseridir. Bizim sınırlarımızı ihlal etmeye kalkan Rus uçağını vurduğumuzda kimlerin niye vurdunuz, yanlış yaptınız dediğini içimizden de dışımızdan da gördük, duyduk. Neyse ki bir lider var ülkede, bir başkan var Cumhurbaşkanı; hepimiz adına bağımsızlık mücadelesi veriyor '' dedi.

Prof. Dr. Mehmet Çelik ise konuşmasında ''Sevr bir anlaşma değil bir projedir. Hem de yüzde yüz uygulanan bir projedir. Sevr anlaşmasının birinci maddesi 26 bölümden oluşmaktadır. Bu 26 madde de Osmanlı Devleti'nin topraklarının nasıl parçalanıp, ne tür yönetimlerle yönetileceği yazıyor. Neden Akdeniz'i, Ege'yi işgal ettiler çünkü Suriye'yi, Lübnan'ı, Irak'ı kuruyorlardı. Biz müdahale edemeyelim diye askeri birlikleri bizim sınırlarımıza koydular. İşgal İstanbul'du yani Ortadoğu halkı Müslüman olduğu için Halife'nin etkisi olmasın diye halifeyi esir tutmuşlardı ve Lozan'da bize bir tek şey söylediler dediler ki size Anadolu topraklarını bırakıyoruz. Yolunuz yok, okulunuz yok, hastaneniz yok bunları yaptırın, milli gelirinizi artırın bizlerle de dost geçinin dediler. Basra körfezinde, Akdeniz'de, Kafkasya'da neler oluyor ilgilenmeyin dediler biz buna harfiyen uyduk ancak artık susan, sessiz kalan eski Türkiye yok artık dimdik ilerleyen bir Türkiye var'' diyerek tarih bilincinin yeniden canlandırılması yönünde önemli açıklamalarda bulundu.

Konferansta "Yeni Türkiye ve Ortadoğu" konusu işlenirken, Türkiye Tarihi ve Ortadoğu hakkında önemli bilgiler verildi. Ortadoğu'nun bu gününü anlamak için geçmişe iyi bakılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Çelik, Birinci Dünya Savaşı'nın gerçek nedeninin Osmanlı'yı parçalayarak Ortadoğu'nun enerji kaynaklarını ele geçirmek olduğunu söyledi. Konferans boyunca Türkiye ve Ortadoğu hakkında bilinmeyen gerçekleri anlatan Prof. Dr. Mehmet Çelik ve Gazeteci-Yazar Turgay Güler'e katılımcılar büyük ilgi gösterdi...

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Ürgüp' te Sıradışı Konferansta konuklarımız "Yeni Türkiye ve Ortadoğu" konusunu çok güzel bir şekilde işlediler. Tüm katılımcı hemşehrilerime ve Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Konferans sonunda büyük alkış alan Prof. Dr. Mehmet Çelik ve Gazeteci-Yazar Turgay Güler'e AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ile Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız tarafından konferansın anısına hediye takdiminde bulundular.

Prof. Dr. Mehmet Çelik ve Gazeteci-Yazar Turgay Güler, programa katılan protokol ve fotoğraf çektirmek isteyen dinleyicilerle konferans sonunda hatıra fotoğrafı da çektirdi. 

Mehmet Çelik (D. 5 Haziran 1954, Elazığ) Türk tarih profesörü.

İlk ve orta öğrenimini Elazığ’da, yüksek öğrenimini Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam ve İslâm Felsefesi Bölümü ile Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı’nı bitirerek tamamladı.[kaynak belirtilmeli] 1980 yılında akademik hayata intisab eden Prof. Dr. ÇELİK, 1982–1987 yılları arasında Mor Gabriel Manastırı’nda Süryanca ve Hıristiyan Teolojisi üzerine eğitim aldı.[kaynak belirtilmeli] Fırat Üniversitesi'nde 1990-1995 yılları arasında Yardımcı Doçent, 1995-2001 yılları arasında Doçent, 2001'den bu yana Celal Bayar Üniversitesi'nde Profesör ünvanıyla öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır. Ülke Tv'de Turgay Güler'in sunduğu Sıradışı Tarih programına da sık sık konuk olmaktadır.Ayrıca Manisa Medya Tv'de Abdullah Polat ile birlikte hazırlayıp sundukları Tozlu Sayfalar isimli program ile her salı ekranlarda yer almaktadır.

Ülke TV'nin sunucusu Turgay Güler kimdir?

Turgay Güler, 30 yaşında (1982 doğumlu) çok genç bir adam olmasına rağmen hayata bakışını ve duruşunu çok iyi belirlemiş biri, programındaki duruşu ise kendi ifadesiyle "İlk şart; sıradanlığa kesinlikle ama kesinlikle yer vermemek, ikinci şart; dikkatlerden kaçanları, görülmeyenleri ya da gösterilmeyenleri ekrana taşımak, üçüncü şart; horoz dövüşüne müsaade etmemek."