Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi ve Tuncay Gök isimli hayırsever bir vatandaşın işbirliği ile Ürgüp'te sokak hayvanları için kapsamlı bir çalışma başlatıldı.

 

Sokak köpekleri sorunuyla ilgili Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ile görüşen Tuncay Gök, kendine ait arazisinin etrafını çevirerek sokak köpeklerine bakım evi haline getirdi.

 

Ürgüp Kaymakamlığı ve Ürgüp Belediyesinin desteklediği çalışma ile sokak köpekleri toplanarak özel araçla Ürgüp Köpek Bakım Evine götürülüyor, burada hijyenik ameliyathane ortamında Veteriner Hekim Havva Sülün tarafından muayene edilen köpekler kuduz aşısı, parazit aşısı, kısırlaştırma ve kulak küpe işlemi yapılarak kayıt işlemlerinin ardından doğal ortamına yeniden bırakılıyor.

 

Bu çalışma ile bir kaç yıl içerisinde sokak köpeklerinin sayısında ciddi düşüş olacağını söyleyen uzmanlar, gelişmiş ülkelerde bu tip bakımevlerinden sahiplendirilen köpekler sayesinde sokak köpekleri diye bir sorun kalmadığını belirtiyor.

 

Tuncay Gök'e ait 0 538 068 7920 nolu telefonu arayarak, sokağınızdaki köpeğin alınarak aşılarının ve kısırlaştırmasının yapılmasını sağlayabilirsiniz.

 

Köpek Bakım evini ziyaret eden Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, kısırlaştırma operasyonuna katılarak bu çalışmada emeği olan Tuncay Gök'e, Ürgüp Belediyesi Veterineri Yusuf Çiğdem'e ve Veteriner Hekim Havva Sülün'e emekleri nedeniyle teşekkür etti.