Ürgüp Belediyesinin ileriye dönük altyapı çalışmaları her kesim tarafından takdir edilirken, en fazla tenkit edilen konu ise yolların bozulması.

Vatandaşlar doğalgaz rahatlığı, çeşmeden akan suyun kalitesi ve sorunsuz bir kanalizasyona EVET derken, yolların bozulmasına HAYIR diyor. Kimi zaman bunu haberlerimizin altındaki yorumlarıyla ve sosyal medyada acımasızca eleştiriyor. Peki bunun başka bir yolu var mı? Yol kazılmadan Kanalizasyon, su ve doğalgaz hizmeti vatandaşa ulaşabilir mi? Tabiki hayır. Bu, tüm dünyada böyle uygulanıyor. Gerçi Ürgüplü bunun bilincinde olduğundan hizmetin ancak güçlü bir irade ile kendisine ulaşacağını bildiğinden geçtiğimiz yıl Fahri Yıldız ve ekibine 2. dönemi için desteğe devam etti.

Çarşı içerisinde yapılan kanalizasyon hattı nedeniyle yollarda açılan kanallar, Nevşehir İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım ekibi ile Ürgüp Belediyesinin yaptığı protokolle asfalt rotmiks malzeme ile kaplanarak silindir ile sıklaştırılıyor.

Bu kapsamda Fabrika Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Bulvarı, Dumlupınar Caddesi ve Kayseri Caddesinin yama çalışmaları hafta içerisinde tamamlanmış, yollar trafiğe açılmıştı. Bugünde Hastane Caddesi önündeki yolun asfalt rotmiks malzeme ile kaplaması yapılarak sıklaştırılıyor. Çalışmaların gün içerisinde tamamlanarak yolun trafiğe açılması bekleniyor.