Son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle 14 işçi ve işveren örgütünün öncülüğünde organize edilen "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşü Ankara'da yapılacak. Ürgüp Ticaret Odası tarafından Ankara'ya ücretsiz otobüs kaldırılacak.

 

Katılmak isteyenler Ürgüp Ticaret Odasına giderek veya 341 41 33 numaralı telefonla yer ayırtabilirler. Giden kişilerin yol yeme içme giderleri ticaret odası tarafından karşılanacak.

 

Sıhhiye Meydanı'nda yarın 16.30'da başlayacak ve Birinci Mecliste sona erdirilecek yürüyüşe, 14 işçi ve işveren örgütüne üye olanlarla birlikte yüz bini aşkın kişinin katılması öngörülüyor.

 

"Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" sloganı dışında başka bir sloganın atılmayacağı yürüyüşte, katılımcılar provokasyon niteliğindeki sloganları kendilerine dağıtılacak düdükleri çalarak bastıracak. Hiçbir sivil toplum kuruluşunun logosu ve flamasına yer verilmeyecek yürüyüşte, sadece Türk bayrakları açılabilecek.

 

Sıhhiye Meydanı'nda toplanacak gruplar, daha sonra kortej halinde Ulus'a yürüyecek. Ulus'ta birinci Meclis önünde okunacak İstiklal Marşı'nın ardından etkinlik sona erdirilecek.

 

Yürüyüş için il dışından yaklaşık 2 bin otobüsün Ankara'ya gelmesi beklenirken, polis Başkentin 5 giriş noktasında tedbirler alacak. Gelen otobüslerin Atatürk Kültür Merkezi alanında park etmesi planlanırken, alanın yetmemesi durumunda Celal Bayar Bulvarı ve AŞTİ önünün depolama alanı olarak kullanılması planlandı.