Ürgüp Belediyesinde  sıfır Traktör sayısını beşe çıkardı ...

Ürgüp Belediyesi tarafından ihtiyaç duyulan yeni araç ve ekipmanların temini devam ediyor. Ağustos ayı başında araç parkına katılan 3 traktöre 2 tane daha eklendi.

2013 model sıfır kilometre, BAŞAK marka traktörlerin bir tanesinin bedelinin KDV dahil 121.849,98 TL olduğu, ödemesinin Belediye bütçesi ile yapılarak halka hizmet için kullanımına başlandığı ifade edildi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde eski model masrafı çoğalan 2 adet traktör ihale ile satılmıştı. Yerine hemen sıfır km traktörler alınarak hizmete devam edildiği belirtildi.

Ürgüp TSO Adana Mobilya Fuarına katıldı 

Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası 29 Eylül Pazar günü üyesi olan Mobilyacıların katılımıyla Adana’da düzenlenen Mobilya ve Dekorasyon furarına giderek, sektörün önde gelen firmalarıyla çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi.

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından, Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası, Mobilyacılar Sitesi, Ticaret Odası, Sanayi Odası, ÇUFAŞ, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 25- 29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen ’Mobilya Dekorasyon Fuarı’na katılan Ürgüp Ticaret ve sanayi odası Başkanı Ahmet Aydın ve sektörde faaliyet gösteren üyeler, fuarın çok verimli olduğunu ifade ettiler.

Ürgüp TSO Başkanı Aydın, çeşitli sektörlerde yurt içi ve yurt dışı fuar gezilerinin devam edeceğini belirterek, katılan oda mensuplarına da teşekkürlerini iletti.

Ürgüplüler Bolu Mengen aşçılık festivalinde 

Bu yıl 29’ncusu düzenlenen Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali’ne Türkiye’nin birçok ilinden aşçılar katıldı. Nevşehir’den festivale katılan Kapadokya Aşçılar Derneği üyeleri ve Ürgüp’lü aşçılar yöreye özgü yemekleri katılımcılarla paylaştılar.

29. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali’ne Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Akparti Bolu milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü,CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Mengen Kaymakamı Hayri Zorlu, Mengen Belediye Başkanı Osman Erarslan ile Aşçılar Federasyonu üyesi dernekler ve aşçılar katıldı. Yemek yarışmaları ile stantların kurulduğu alanda aşçılar hünerlerini sergiledi. Protokol konuşmalarının ardından davetlilere hazırlanan yöresel yemekler ikram edildi. Aşçıların karpuz üzerine yaptıkları ünlülerin resimleri ise büyük beğeni topladı.

Mengen’de Osmanlı saray ve konak mutfaklarında da aşçılık yapan ustalar zamanla çocuklarını, akrabalarını yanlarına alarak çalıştırmış. Böylece, aşçılık Mengen’e özgü babadan oğula geçen bir sanat, bir meslek şekline dönüşmüş. Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali ise 1981 yılında oluşturulan bir komite tarafından başlatılmış ve devam ettiriliyor.

İl Özel İdaresi tarafından genişletme ve asfalt çalışmaları tamamlanan Avanos Ürgüp arasını bağlayan Devrent yolunda Nevşehir Orman İşletme müdürlüğü tarafından ağaçlandırma çalışmaları yapılacak.

Yol boyunca fidan dikilecek alanlarda çalışmalar sürerken, 13 metre enindeki yolda Devrent’e kadar olan kısımda çizgi ve kenar korkuluk çalışmaları tamamlanmış durumda. Yolda önümüzdeki günlerde ağaç dikilecek alanlar hazır olduğunda ağaç dikimi de gerçekleştirilecek.