NEVŞEHİR(MHA) Ak Parti Nevşehir Milletvekili Av. Murat Göktürk, ilimiz genelinin sorunlarına, projelerine ve yatırımlarına olduğu kadar doğup büyüdüğü ilçe olan Ürgüp’ün sorunları ile de yakından ilgilenmeye devam ediyor.

İlçe de kamu yatırımları başta olmak üzere Ürgüp Belediyesinin çalışmalarına da katkı sağlayan Vekil Göktürk, ilçede yapımı planlanan adliye binası, doğalgaz kullanımının ilçe

genelinde artırılması, Ürgüp – Ayvalı Köprüsünün yapımı, ilçeye bağlı Karain köyündeki kanserli alanın ıslahı konularında girişimlerini aralıksız sürdürüyor.

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Ürgüp ilçesinde de yeni bir adliye binasının yapımı konusunun 2015 yatırım programına dahil edildiğini belirtti.

Göktürk, ilçede doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması konusuna değinen Göktürk, “Geçtiğimiz yıl 2 bin abone sayısına Kavaklıönü ve Altıkapı mahalleleri ile ulaşıldı. Bu yıl için Fatih mahallesinin tamamının gaz alacağı hususu ilgili firma tarafından bize bildirildi. Fakat Fatih mahallesinin bir kısmının önümüzdeki yıla kaldı. Bu yıl bu mahallemizde 1000 civarında abone doğalgaz kullanabilecek. Önümüzdeki yıl bu eksiğin telafi edileceğini düşünüyorum” dedi.

TOKİ tarafından Ürgüp’te temel atma aşamasına getirilen 50 yataklı devlet hastanesinin de projesinde küçük tadilatların yapıldığını söyleyen Vekil Göktürk, kısa sürede hastanenin temelinin atılacağını müjdeledi.

Göktürk, Ürgüp – Ayvalı arasındaki köprünün de bir şehir efsanesine döndüğünü, 50 Yıldır yapılamayan köprünün ihalesinin yapıldığını ve en kısa zamanda tamamlanarak bu şehir efsanesine de bir son verileceğini ifade etti.

Karain TOKİ konutları ile ilgili de konuşan Göktürk, Yapılamaz denilen işlerin bir bir çözüldüğünü söyleyen Ak Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, “15-20 civarında bir talep söz konusu, ilgili birimlerle görüşüyoruz, inşallah onların sorununu da çözeceğiz” diye konuştu.