Şen Olasın Ürgüp, Adayı Bitmez...!
Ürgüp te Nevşehir Gibi ... AK Partili Seçmen Vatandaş Artık Değişim ve Gelişim Gösterecek İsim Bekliyor...
Turizm açısından gelişme potansiyeli çok yüksek, heyecan verici ve dinamik bir merkez olan ürgüp’de son yıllarda yaşanan içe dönüklük,Paylaşımsızlık,plansızlık ve ekip anlayışından yoksun vizyonsuz bir belediye yönetimi hem Ürgüplü vatandaşları hemde ak parti seçmenini üzüntüye sevk ediyor.

Bu bağlamda Ürgüp halkından konuştuğumuz bazı vatandaşlardan bazıları yeni bir vizyon ve anlayışa sahip genç ve girişimci ruhuna sahip siyasetci adaylarını zikrederken ,bazıları da önceki dönemde belediye başkanlığı yapmış Kürşat Numanoğlu ve Bekir Ödemiş isimlerini zikrediyorlar.


Bunun nedenlerini sorduğumuzda gerek Ürgüp’ün o anki bölgedeki lider konumuna gerekse belediye başkanlarının halk ile olan ilişkilerine bir özlem duyulduğuna şahit olduk.

Ürgüp halkı ile yaptığımız sohbetlerde, İlçemiz Ürgüp’e ya Tecrübesiyle Zekası ve becerisiyle Ürgüp ü zirveye taşımış Halk Adamı Bekir Ödemiş e yada çağın şartlarına uyan,eğitimli,yabancı dil bilen bunun yanında halkın dilini bilen anlayan genç adaylara özlem duyulduğunu gördük.

Şunu ifade edebilirimki,aday gösterilecek kişi önceki başkanlar gibi sosyal bir kişiliğe sahip,halk ile iç içe,halkı tanıyan,bölgeyi tanıyan,Ürgüp’ü tanıyan,Ürgüplüyü tanıyan ve Ürgüplününde tanıdığı bir isim olmalı.

Doğal güzellikleri ve zengin tarihi kalıntılarıyla önemli bir turizm potansiyeline sahip olan Ürgüplüler, sektör olarak turizmin diğer sektörlerden çok daha fazla önem taşıdığını düşünüyor ve neticede belediye başkanı olacak kişinin kendi sıkıntılarını çözebilecek nitelikte birisi olmasını istiyorlar.

Anlayacağınız; Ürgüp’ün de Ürgüplünün de canı sıkkın.Geçen yıllarda yaşanan yangın hadisesi ve belediye başkanının oğlunun sosyal medyada Ürgüplünün eğlence anlayışını tiye alan ifadeleri,Belediye başkanının halkına karşı sert tutumu,diyaloğa kapalı tutumu Ürgüp’de partili partisiz her kesimin tepkisine neden olmuş.Bu bağlamda ,Özellikle AK Partiden aday gösterilecek kişinin vizyonu çok önemli.

Tüm bunlara rağmen Nevşehir ve ilçelerinde yavaş yavaş görünen hareketlilik adaylar bazında ürgüp’de henüz yaşanmamaktadır.Ürgüp halkı bu isteksiz tafırdan dolayıda üzüntülü olduğunu söylemektedir.Adayların adaylıklarını açıklamamktaki çekingenliğini geçen yıllarda yaşanan hadiselerden kaynaklandığıda düşünülmektedir…