Ürgüp’ün Önceki Belediye Başkanı Bekir Ödemiş’ten Gecikmeyen Basın Açıklamasında Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız’a Cevap Verdi.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız Nevşehir'de görev yapan medya kuruluşları temsilcileri ile kahvaltıda bir araya gelerek 4 yıllık değerlendirme toplantısında”
Bir Ürgüplü olarak ailem ile yaşamış olduğum bir sorunum vardı. Ürgüp'ün içme suyu sorunu vardı. İçme suyumuz arsenikli su idi ve insan sağlığını zararlı bir içerikti. Biz içme suyumuzu arsenikli sudan kurtardık açıklamasına Ürgüp’ün önceki Belediye Başkanı Bekir Ödemiş’ten gecikmeyen basın açıklamasında Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız’a cevap verdi.

                  “Basın Açıklaması”

 Ürgüp Belediye Başkanı Sayın Fahri YILDIZ Beyefendi’nin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısında Ürgüp’te suyla ilgili görüşlerini okudum. Zannediyorum değerli Başkanı bu konuda yanlış veya eksik bilgilendirmişler Sayın Başkan toplantıda Ürgüp’ün içme suyu sorunu vardı , içme suyu arsenikli idi ifadelerini kullanmışlardır.

1999 yılında Belediye Başkanı olmadan Önce hemşerilerimiz özellikle Ürgüp’lü hanımlarımız ısrarla Başkanım su sorununu çözün sizden başka bir şey istemeyiz talebinde bulunurlardı. ALLAH kısmet etti su sıkıntısını giderdik , ekibimizde bu konuda insan üstü bir gayret sarfetti ve çok şükür Belediye Başkanlığından ayrılana kadar elektirik kesintisi ve arıza dışında su sıkıntısı yaşatmadık. Ayrıca Türkiye dönemsel olarak yaklaşık 15 yılda bir kuraklık sürecine girer. Görevde olduğumuz ilk üç yıl ülkesel ve bölgesel olarakta kuraklık yaşadık, buna rağmen Ürgüp’ümüze sıkıntı çektirmedik Arsenik konusuna gelince;

Mevzuatımız gereğince İl sağlık müdürlüğüne bağlı Çevre sağlığı teknisyenleri 15 günde bir (en geç bir ay) muhtelif farklı noktalardan su numunesi alarak laboratuar analizlerini yaparlar , kimyasal ve fiziksel değerler Sağlık müdürlüğüne , Kaymakamlık ve Belediyeye gönderilir Bu yapılması zorunlu rutin bir iştir.

İnsan Sağlığına zararlı düzeyde bir değer hiçbir zaman çıkmamıştır. Aksi durumda kimseye gerek kalmaz ben Belediye başkanı olarak böylesi hayati bir konuda göz yummam, izin vermem.

Belediyenin mazıdan 10 kmlik hatla çektikleri su kuyusunun kamulaştırma ve belediyemiz mülkiyetine alınması işini 2006 yılında ben belediye başkanıyken hallettik. O zaman sayın başkana sormak gerekir madem suyumuz zararlı idi , ( ben 2007 yılında görevden ayrıldım ) niçin bu kadar sene beklendi , öncelikle mazıdan hat çekilme işi öne alınabilirdi , yaklaşık benden sonra 4 – 5 yıl daha Ürgüp bizim dönemimizdeki suyu kullanmaya devam etti.

Bir diğer önemli konuda , hepimizin bildiği gibi Ürgüp kültür turiziminin ülkemizdeki en önemli merkezlerindendir.

Bize gelen eğitimli , bilinçli misafir özellikle çevreye ve bu konudaki olumsuzluklara karşı son derece duyarlıdır. Bizler gibi sorumluluk noktasında görev yapan kişilerin özellikle kullandığımız ifadelere özen göstermemiz gerekir zira zaten hassas dengelerdeyol alan turizimimize farkında olmayarak zarar verebiliriz düşüncesindeyim.

Bu vesile ile güzel ilçemize hizmet eden Sayın Başkan ve ekibine başarılar diler tüm hemşerilerime saygılarımı sunarım.

   Bekir ÖDEMİŞ

Ürgüp önceki Belediye Başkanı