NEVŞEHİR(MHA) HD yani yüksek kalitede izlenebilirlik. Eğer kullandığınız uydu alıcısı HD özellikte değilse hemen değiştirmelisiniz, fiyatlar şubatta ikiye katlayacak. Nevşehir'de HD receiver fiyatları 75 TL'den başlıyor.

Türkiye yeni nesil TV yayıncılığına 2014'te geçecek. Yüksek çözünürlüklü televizyon islemek için evde ve işyerlerinde kullanılan uydu alıcılarının HD özellikte olması gerekiyor. Aksi halde hiçbir uydu yayını izlenemeyecek.
Son dönemde üretilen LCD televizyonların içine entegre edilmiş olan HD receiverlar sayesinde bu tür televizyon cihazlarında sorun yaşanmayacağı gibi, yıllardır satışı yapılan uydu alıcılarının da HD özelliği şayet varsa tüm yayınları eskisinden çok daha net olarak izleyebilecek.
Edinilen bilgilere göre şubat ayı itibariyle eski tip uydu alıcıları hiçbir  TV kanalının görüntü sinyalini alamayacak. Talebin artmasıyla fiyatlarında yükselebileceği belirtildi.
HD özellikli uydu alcılarının fiyatları bugün itibariyle Nevşehir'de 75 TL'den  satılıyor. Ancak şubat ayı sonrasında bu fiyatın talep oranına göre yukarı çıkabileceği kaydediliyor.