Uzaya Kuran-I Kerim, Türk Bayrağı Ve Seccade Götürecek

NEVŞEHİR(MHA) Isıtma ve soğutma sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın düzenlediği “Beni uzaya götür” kampanyasında Türkiye’nin uzaya çıkacak ilk talihlisi olarak belirlenen Nevşehirli restoran şefi, 41 yaşındaki Ercan Kaygısız’a, uzaya giderken yanında götürmesi için Türk Bayrağı, Kuran-ı Kerim ve el dokuması seccade  hediye edildi.

2014 yılının Şubat ayında ABD’den uzaya çıkacak talihli Ercan Kaygısız, tatil için geldiği memleketi Nevşehir’in Ürgüp İlçesi’ne bağlı Mazı Köyü’ndeki yakınları ile vedalaştı. İzmir Karabağlar semtindeki bir restaurantta şef olarak çalışan ve bir süredir Nevşehir’deki akrabalarının yanında bulunan Kaygısız için köyünde uğurlama töreni düzenlendi.

Törende Mazı Köyü Merkez Cami İmamı Yasin Saykılı tarafından Kaygısız’a el dokuması seccade verilirken, Mazı Cami İmamı Kemal Durmaz tarafından da Kuran-ı Kerim hediye edildi. Kaygısız’a akrabaları ise Türk Bayrağı hediye etti.

Kendisine verilen hediyeler için teşekkür eden Ercan Kaygısız, “Uzaya Türk Bayrağı, Kuran-ı Kerim ve seccademi götüreceğim. Eğer orada bir ortam oluşabilirse inşallah 2 rekât da şükür namazı kılacağım. Orada o anı yaşamayı istiyorum” dedi.