“Uzun Adam” Bu Kez Gelecek mi?

NEVŞEHİR(MHA) Cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Nevşehir’e gelip gelmeyeceği merak konusu. Samsun ve Erzurum illerinin ardından Cumhurbaşkanlığı gezilerine devam edeceği gözlenen Erdoğan’ın bu kez Nevşehir’e gelmesi isteniyor.

Ak Partinin kuruluşundan bu yana, 2001 Yılından bugüne kadar Üç dönemdir Milletvekilliği seçimlerinde tulum çıkaran, yerel yönetimlerin büyük bir bölümünü kazanma başarısı gösteren, bir dönemler Demokrat Partinin kalesi ile Ak Partinin kalesi haline dönüşen Nevşehir uzun süredir Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzüne hasret.

Son genel seçimlerde başta Niğde ve çevre illere havayolu ile geçiş noktası olarak Nevşehir’i kullanan Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçim gezileri esnasında Nevşehir’e de gelerek halka hitap etmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili henüz Ak Partili Nevşehir Milletvekilleri ya da il başkanının herhangi bir açıklaması gündeme düşmüş değil. Ancak Yüksek Seçim Kurulunun belirlediği seçim takvimi ışığında Başbakan Erdoğan’ın hangi illere Cumhurbaşkanlığı seçimi için gideceğinin önümüzdeki günlerde belirlenmesi bekleniyor.

Nevşehir Çanta da Keklik mi? …

Son genel seçimlerde olduğu gibi Başbakan Erdoğan’ın Nevşehir’e gelmemesi karşısında ister istemez Vatandaş bu soruyu soruyor. “Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan Nevşehir’i Çanta da Keklik mi görüyor?”.

Genel Seçimler esnasında çok yoğun bir gezi programı olan ve o dönemde Ülkede ve çevre komşu ülkelerde yaşanan anlık gelişmeler nedeniyle yoğun programından dolayı Nevşehir’e gelmediği belirtilen Başbakan, Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın üç dönemdir tulum çıkardığı Nevşehir’e bakış açısının değişmesi bekleniyor.

Henüz İhsanoğlu Uğradı …

Cumhurbaşkanı adaylarından şu ana kadar sadece CHP-MHP’nin desteklediği isim olan Ekmeleddin İhsanoğlu Nevşehir’e uğradı. Uğradı diyoruz zira il merkezine ya da diğer ilçelerine gelmeyen İhsanoğlu Alevi Vatandaşlara göz kırptığı Hacıbektaş ilçesi ziyaretinin ardından ilimizden ayrıldı.

Başbakan Erdoğan ve Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yanı sıra HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’ın programında Nevşehir’in bulunup bulunmayacağı da netlik kazanmadı.