Nevşehirli Emekli Konsolos Vahit Özdemir Star Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

En son 1 Kasım Seçimlerinde AK Parti'den Nevşehir Milletvekili Aday adayı olan Emekli Konsolos Vahit Özdemir batılı ülkelerin Suriye’de Türkiye’ye ihanet ettiğini söyledi. Özdemir Ankara bombalarında Rusya faktörüne dikkat çekti.

Emekli Konsolos Vahit Özdemir Suriye üzerinden yapılan bilek güreşini Star Gazetesi’ne değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  dünyada iddiası olan bir lider olduğunu ve Türkiye’yi lider ülke yapma vizyonuna sahip olduğunu belirten Emekli Konsolos, buna karşın ABD ve batılı ülkelerin Türkiye’ye Suriye politikasında ihanet ettiğini kaydetti.

PUTİN’E TESLİMLER

Özdemir, “Suriye politikasında başta ABD ve Batılı ülkeler maalesef Türkiye’ye ihanet etmişlerdir. Rusya devlet başkanı Putin’e teslim olmuşlardır. Putin satrancını yerinde ve zamanında oynamış, Gürcistan’ı bölmüş ve parçalamış, Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlığını tanımış, Kırım’ı ise ilhak etmiştir.” dedi. Rusya’nın aynı satrancı Suriye üzerinde oynadığını belirten Emekli Konsolos, “Rusya, Lazkiye bölgesinin Tartus şehrindeki deniz üssünden sıcak denizlere açılmaktadır. Karadeniz’de Kırım neyse Akdeniz’de ise Tartus odur.” diye konuştu.

ANKARA BOMBALARI

“Putin, NATO’nun genişlemesinden son derece rahatsız.” diyen Emekli Konsolos Özdemir,  Rusya’nın amacının Türkiye’yi değil NATO’yu rahatsız etmek olduğu kaydetti. Özdemir “Rusya, Türkiye hava sahasını ihlal ederek aslında NATO’yu test etmektedir. Türkiye’ye olası bir tehdit durumunda NATO’nun vereceği refleksi ölçmektedir. Aynı şekilde, Türkiye’nin sinir uçlarına dokunan eylemlerle de Batı’nın tavrının adeta sağlaması yapılmaktadır. Böylece, Türkiye’yi izole ederek, yalnızlaştırma ve kendi politikalarına mahkum etmek gibi bir gayesi olduğu da görülüyor. Son zamanlarda artan terör olayları ve Ankara’da patlayan bombaları böyle okumak gerektiğini düşünüyorum. Terör örgütü ile Rusya’nın yakınlaştıklarına dair somut veriler basında da yer alıyor. Bu yakınlaşma Türkiye’ye daha çok terör olarak yansıyor. Buna karşılık ABD’nin öncülüğündeki Batı ülkeleri, Rusya’yı kendi sınırlarına yani Doğu’ya çekilmeye zorlamaktadır.” diye konuştu.

Star Gazetesi